FlashSport

Eforturi locale, indiferenţă federală

gimCiprian Marinuţ

Organizatorii locali ai Campionatului Naţional Individual al Junioarelor s-au dat de nenumărate ori peste cap pentru a asigura condiţii optime şi premii atractive gimnastelor participante la competiţia ce va avea loc în acest weekend, la Deva. În schimb, Federaţia Română de Gimnastică, partenerul naţional al organizării, a implicat în acţiunea din municipiu mai puţine resurse umane şi materiale.
Campioanele viitorului
Cele mai bune 94 gimnaste junioare din ţară care au obţinut calificarea în urma Campionatului Naţional al Echipelor au drept de participare la Campionatul Naţional Individual al Junioarelor, programat la finalul săptămânii, la Deva, în „casa gimnasticii”. Competiţia va alinia la start sportive de la toate cele 21 de cluburi cu secţie de gimnastică din ţară şi va avea loc la Sala Sporturilor din Deva, unde se vor pune la bătaie titlurile de campioane naţionale la nivel de junioare III, II şi I. „CNS Cetate are calificate pentru competiţie 13 gimnaste, şapte componente ale Lotului Naţional de Junioare de la Deva şi şase legitimate doar la club. Din ţară, vor veni gimnaste de la toate cele 21 de cluburi cu secţie de gimnastică, astfel că întrecerea se anunţă una de calitate şi foarte disputată”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva despre concursul sportivelor de la care se aşteaptă revigorarea acestei discipline după „accidentul” de la Campionatul Mondial din Scoţia.
Premii în valoare de 8.000 de lei
Greul organizatoric a fost dus de clubul din Deva care a făcut eforturi deosebite pentru a asigura cele mai bune condiţii de concurs. Un rol major în buna desfăşurare a competiţiei îl are şi sponsorul principal, grupul Farmaceutica Remedia, care asigură 7.000 de lei pentru cheltuielile de organizare şi 8.000 de lei pentru premierea gimnastelor. În schimb, Federaţia Română de Gimnastică s-a implicat mai puţin ca resurse şi va fi reprezentată la Deva doar de oficiali de „nivel doi”, preşedintele Adrian Stoica lipsind de la eveniment. „Cu sprijinul sponsorilor şi al celor de la Farmaceutica Remedia am făcut eforturi deosebite pentru a oferi un cadru optim de concurs. Sala va fi în condiţii foarte bune, iar în plus se vor asigura premii pentru medaliate, în valoare totală de 8.000 de lei”, a spus Adrian Liga. Comparativ cu eforturile gazdelor, cele ale Federaţiei Române de Gimnastică sunt minore. Astfel, forul de specialitate de la Bucureşti va fi reprezentat la Deva doar de Mircea Apolzan şi antrenoarea federală Anca Grigoraş, iar de la Lotul Naţional de senioare vor fi prezenţi doar doi antrenori din colectivul tehnic, respectiv Adela Popa şi Ioan Coroiu, antrenori care provin de fapt de la CNS „Cetate”, semn că „duşul rece” la Campionatele Mondiale de la Glasgow nu a „deşteptat” iniţiativa tehnicienilor de acolo de a căuta noi talente. şi pentru că strălucirea gimnasticii e la apus în aceste zile, dintre fostele glorii va fi prezentă doar Gina Gogean, care antrenează la clubul din Deva. Fie însă ca acest concurs să dea tonul unui nou răsărit al performanţelor în gimnastica românească.
Două zile de concurs
Lupta pentru medalii, pentru afirmare şi pentru a deveni parte al „schimbului de mâine” pentru Lotul Olimpic al senioarelor se va desfăşura mâine, 6 noiembrie şi duminică, 7 noiembrie. În prima zi este programat concursul individual compus, după următorul program: junioare III, nivel II, de la 9.55 la 11.35; junioare II, nivel III, de la 13.05 la 14.35; junioare II, nivel IV, de la 16.00 la 17.20 şi junioare I, de la 18.40 la 20.00. A doua zi, vor avea loc finalele pe aparate la toate categoriile, de la ora 10.20 la 12.35. Competiţia este organizată de Federaţia Română de Gimnastică, împreună cu CNS „Cetate” Deva şi DJTS Hunedoara, şi cu sprijinul sponsorilor şi autorităţilor locale. Intrarea publicului va fi liberă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura