Categories: FlashSport

Eficient şi spectaculos în ring

Ciprian Marinuţ

Deveanul Bogdan Juratoni (foto), legitimat la Dinamo, şi-a respectat blazonul de cel mai titrat boxer participant la ediţia 2013 a Cupei României şi a câştigat finala la categoria mijlocie (75 kg). Pe lângă trofeu, Bogdan a primit şi premiul special pentru cel mai spectaculos meci al turneului, cel din ultimul act cu Cătălin Paraschiveanu, de la SCM Bacău.

Bun, dar criticat de antrenor
Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 2011 şi participant la Jocurile Olimpice „Londra 2012”, Bogdan Juratoni a câştigat înainte de gongul final, două dintre cele trei meciuri disputate la Cupa României la Bacău. Deveanul l-a obligat pe Iosif Florian (CS Fălticeni) să abandoneze în prima repriză, iar pe Ionuţ Străchinaru (CSM Oneşti) l-a determinat să arunce prosopul în runda secundă. Cel mai greu, dar şi cel mai frumos meci a fost cel din finala categoriei 75 kilograme cu Cătălin Paraschiveanu, de la SCM Bacău. Juratoni a deţinut controlul pe parcursul celor trei reprize, etalând un box tehnic, cu mişcări permanente în ring. În replică, Paraschiveanu a încercat să speculeze orice greşeală a adversarului, folosindu-se de deplasări laterale prin croşee de dreapta şi upercuturi. În repriza a doua, la un clinci, Bogdan a alunecat şi a căzut la podea, dar s-a ridicat instantaneu şi a dominat şi mai clar lupta pe fondul căderii fizice a adversarului, fiind declarat învingător la puncte. Meciul a fost premiat la final pentru spectaculozitate, chiar dacă antrenorul Gheorghe Napoleon a fost nemulţumit de cum a boxat elevul lui. „Nu mi-a plăcut cum a boxat, a fost obosit, stors de vlagă”, a declarat tehnicianul care i-a stat în colţ lui Juratoni atât la Mondialele din 2011, cât şi la Olimpiadă, supărat că Bogdan s-a pregătit în ultimul timp cu lotul naţional. „Competiţia a dovedit că ne aflăm pe drumul cel bun către Olimpiadă. Cu un lot format din sportivi tineri de 18-22 de ani, care au arătat că sunt în progres, cred că putem spera. Am gândit o strategie care să aducă boxul românesc, din nou, la performanţe de nivel internaţional”, a spus Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB).

Va boxa şi la profesionism
Bogdan Juratoni (75 kg) a primit acordul Federaţiei Române de Box de a semna un precontract cu Boxing Marketing Arm (BMA), privind trecerea la profesionism în cadrul programului AIBA Pro Boxing. Pugilistul care şi-a început cariera la Deva, cu Silviu Vulc, va evolua la profesionism în perioada 2013-2017. AIBA îi garantează lui Juratoni patru partide la profesionism, la fiecare dintre ele urmând a primi o bursă financiară consistentă. Dacă va câştiga primele trei partide, Juratoni va boxa pentru titlul de campion al categoriei. AIBA îi permite lui Juratoni să evolueze atât la box olimpic (Campionat Mondial, Campionat European, Jocuri Olimpice), cât şi la profesionism, în cadrul programului APB. Bogdan Juratoni a semnat şi un contract cu FRB, în care se obligă să participe la competiţiile boxului olimpic, dacă ele nu se suprapun cu meciurile din APB. La lotul naţional, Bogdan Juratoni se va pregăti sub comanda antrenorului coordonator Marian Simion, iar pentru meciurile de la profesionism, se va antrena cu tehnicianul Gheorghe Napoleon.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago