Efectul majorãrii TVA asupra bugetului local Deva

Nicolle Ebner

Chiar dacă Spitalul Judeţean Deva a trecut, de la 1 iulie 2010, în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, Primăria Deva este obligată să plătească TVA mărit cu cinci la sută, pentru lucrările de modernizare rămase de decontat.

S-a mărit valoarea contractului
În 27 iulie 2007, primăria s-a angajat într-un proiect de modernizare a Spitalului Judeţean Deva, care viza extinderea unităţii spitaliceşti cu un bloc operator şi un staţionar cu 15 paturi. Valoarea contractului semnat între primărie şi Spitalul Judeţean Deva, la acea vreme, era de 7,258 milioane lei. Anul trecut, Consiliul Local a aprobat trei acte adiţionale la contractul şi acordurile încheiate între administraţia locală şi unitatea spitalicească, prin care s-a tot schimbat modul de împărţire a finanţării investiţiei. Ieri, aleşii locali au aprobat al patrulea act adiţional la contract, de data aceasta, ca urmare a majorării TVA de la 19 la 24 la sută. Suma din contractul de lucrări rămasă de decontat este de aproape două milioane de lei, iar prin majorarea TVA, valoarea contractului creşte cu suma de 98.000 lei, care va fi suportată din bugetul local, de la capitolul „cheltuieli neprevăzute” al contractului de lucrări. Consilierii nu au avut nici un argument împotriva acestui nou acord, şi nici nu au intrat în panică din cauza cheltuielilor suplimentare care ar afecta bugetul, deoarece, în urmă cu doi ani, au prevăzut la capitorul 5.3 „cheltuieli diverse şi neprevăzute” al Devizului General al obiectivului „extindere bloc operator şi staţionar 15 paturi la Spitalul Judeţean Deva”, suma de 381.000 lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago