Actualitate

Edilul șef Florin Oancea: Zonă de agrement, investitori și turism la Deva

Adriana Năstase

ReporterUn proiect ambiţios al Primăriei municipiului Deva, anunțat în urmă cu ceva timp este cel de ame­najare a unei zonei de agrement pe malul râului Mureş. Aceasta ar trebui să aibă un debarcader, terenuri de fotbal, tenis, zone de promenadă, pescuit, cam­pare etc. Mai este valabil acest proiect?

Florin Oancea – Sigur, este valabil acest proiect mare. În anul 2023 vom achiziționa terenul necesar construcției zonei de agrement pe malul râului Mureș, iar apoi generăm dezvoltarea în acel loc, punem în practică proiectul respectiv. Primăria Deva are teren în acea zonă, dar mai este nevoie să cumpărăm încă o su­prafață pentru realizarea parcului. Acolo vom avea o zonă de agrement, circuit automobilistic, bază de canotaj. Investiția este de lungă durată, 5-6 ani. Dar va merita așteptarea.

 

ReporterIeri ați anunțat că un nou in­ves­titor vine la Deva. Despre ce este vorba?

Florin Oancea – Da, producătorul de la­curi și vopsele Köber a achiziționat un te­ren de 20.000 metri pătrați în zona in­dus­tri­ală a municipiului Deva, care va fi folosit, în primă fază, pentru crearea unui nou hub logistic regional. Ulterior, pe acest am­pla­sa­ment va fi dezvoltat cel de-al patrulea centru de producție, în com­pletarea ce­lor­­lalte trei din județul Neamț. Kober va crea astfel la Deva apro­ximativ 100 de noi locuri de muncă și intenționează să fixeze salariul per­so­na­lului calificat la minimum 4.000 lei/ lună. „Decizia de a investi în această zonă a fost una simplă și rapidă, poziția geo­grafică și tradiția industrială a acestei re­giuni constituind avantaje ex­cepționale”, spun administratorii firmei – citați de pu­blicația economică profit.ro.

 

ReporterAți declarat că vreți să construiți un spital municipal aici. Ați renunțat la această idee sau nu?

Florin Oancea – Nu am renunțat la ideea de a construi un spital municipal la Deva. Avem nevoie, pentru asta, de avizul Ministerului Sănătății.

 

ReporterCe poate face un turist în municipiul Deva? Cum promovați orașul?

Florin Oancea – În cadrul Primăriei municipiului funcționează Aso­cia­ția de Dezvoltare Turistică a Devei. Prin inter­me­diul acestei Asociații promovăm orașul. Toate acțiunile organizate în mu­nicipiu sunt pentru promovarea lui.

 

Reporter Turismul se dezvoltă în re­ședința de județ. Cum rămâne cu străzile unde nu este apă potabilă la robinete?

Florin Oancea – Sunt câteva străzi, în cartierele noi, aflate în plină dezvoltare. În cursul anului viitor vom rezolva însă și această problemă.

 

ReporterDe scurt timp s-a schimbat operatorul de salubrizare și în Deva. Oa­menii se înghesuie să depună declarațiile necesare pentru asta la ghișeele pri­măriei. Cum vă descurcați?

Florin Oancea – Da, în urmă cu ceva timp, ADI Deșeuri Hunedoara a decis, cu acordul UAT-urilor, să introducă taxa de salu­brizare. Suntem în contact perma­nent cu cei de la noul operator, ca să ar­mo­nizăm serviciile prestate. Taxa res­pectivă se poate plăti și online, deci nu e neapărat să vină oamenii la ghișeu.

 

ReporterCum va arăta Deva peste 2 ani?

Florin Oancea – Și mai frumoasă.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Deranj maxim într-o urbe estică din sudul ju­dețului nostru, după ce niște băieți curioși și-au…

8 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit de popice Pentru că elevii săi de la clubul din Petrila…

8 ore ago

Bulina neagră

Fernando B., recidivist din Lupeni Pentru că este judecat pentru tâlhărie calificată asupra unui pensionar…

8 ore ago

Primarul din Hărău are dovada!

Continuă scandalul izbucnit în Aso­ciația Comunelor din județul Hunedoara, iar primarul comunei Hărău, Lucian Albu…

8 ore ago

Primari liberali, ședință foto cu șeful PSD

Zvonul că mai mulți primari PNL din județ vor trece în barca PSD și vor…

8 ore ago

Copil în vârstă de 9 ani, tâlhărit de o femeie

Băiețelul mergea pe o stradă din municipiul Brad și avea în mână o bancnotă de…

8 ore ago