Ecologizarea gropii de gunoi a Devei, nou motiv de gâlceavã

Sorina Popa

Liderul PNL Deva, Florin Oancea (foto), a afirmat, ieri, în conferinţă de presă, că aleşii locali ai USL au convocat pentru mâine o şedinţă extraordinară a CL, cu un singur punct pe ordinea de zi. Este vorba de un proiect de hotărâre privind transferul terenului de sub rampa de gunoi a municipiului, către Consiliul Judeţean.
 

Termen, până la sfârşitul lunii
„Este nevoie să aprobăm acest transfer, în caz contrar, se vor pierde 2,2 milioane de euro, bani care vin de la UE, pentru ecologizarea terenului respectiv. Deva este singura localitate care nu a aprobat ca administrarea suprafeţei de teren să fie dată către Consiliul Judeţean. Primarul Devei trebuia să se ocupe de această problemă, dar nu a făcut-o. Iar termenul limită până la care se poate aproba este sfârşitul acestei luni. În caz contrar, trebuie să se folosească banii devenilor pentru ecologizarea terenului de sub rampa de gunoi. În aceste condiţii, primarul va prejudicia bugetul local cu 2,1 milioane de euro”, a declarat consilierul local PNL Florin Oancea.
La rândul său, consilierul PSD Vasile Ţonea susţine că „primarul a refuzat să pună pe ordinea de zi acest proiect. Este o atitudine iresponsabilă din partea edilului şef”. Potrivit lui Vasile Ţonea, din suma de 2,1 milioane de euro acordată de UE, 80 la sută sunt bani nerambursabili, 2 la sută va fi contribuţia Consiliului Judeţean împreună cu Consiliul Local Deva şi cu 18 la sută contribuie Ministerul Mediului. În plus, după ce va fi ecologizat, terenul pe care se află groapa de gunoi a Devei va reveni municipalităţii.

„N-avem bani pentru acest proiect”     
Contactat, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat că primăria nu are banii necesari pentru contribuţia la acest proiect. „Câţi bani primim din exterior, trebuie să dăm, noi, primăria, pentru acest proiect. Dacă domnii Oancea şi Prip (n.r.-managerul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intracomunitară din cadrul CJ) au bani de aruncat, e treaba lor”, a declarat edilul şef al municipiului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Oancea ,iar a scris soferul textul pe care il citesti,care sofer? acela care a fost la facultate la examene in locul tau

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago