Echipamente medicale noi la spitalul din Petroşani

04-spital-petrosani-20080623-090639-300x225Maximilian Gânju

 În unitatea medicală din Petroşani au intrat un aparat de anestezie, două ventilatoare, cinci monitoare, două aspiratoare branhice, un aspirator bloc operator, precum şi o masă multifuncţională. Acestea au fost achiziţionate în baza unui contract prin care se urmăreşte reparaţia capitală şi dotarea spitalului cu aparatură modernă.

„Majoritatea aparatelor sunt destinate secţiei de Terapie Intensivă. Spun că reprezintă începutul, ţinând cont de faptul că am primit cam 8 la sută din aparatura ce urmează să vină, valoric vorbind”, a declarat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani. În cadrul contractului, în luna decembrie, au fost montate geamuri termopan la toate etajele clădirii.
„Pe acest contract de reparaţie capitală, cu fondurile venite pe final de an, s-a dorit îmbunătăţirea calităţii cazării pacienţilor şi am optat pentru schimbarea geamurilor cu tâmplărie de lemn, vechi de la momentul dării în folosinţă a spitalului“, a mai spus managerul unităţii medicale.
În funcţie de fondurile ce vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, urmează a fi efectuate şi alte lucrări. Contractul se întinde pe patru ani şi a fost parafat în luna mai a anului 2013. Valoarea totală a proiectului este de circa 140 de milioane, iar până în prezent, în conturile unităţii medicale din Valea Jiului au intrat aproximativ şase milioane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare