După protestul în curtea şcolii, asalt la prefectură

Livia Botici

Reprezentanţii părinţilor de la unităţile şcolare comasate, din Hunedoara, care au protestat luni în curtea Şcolii Generale nr. 10, au mers ieri dimineaţă în audienţă la mai marii judeţului, cu speranţa că problemele lor se vor rezolva.

„Siguranţa copiilor este primordială”
Luni, elevii de la Şcoala nr. 10 din Hunedoara nu au intrat la cursuri, pentru că unitatea în care au învăţat până anul trecut a fost comasată, iar ei, mutaţi la Şcoala nr. 12, printr-o hotărâre a Consiliului Local Hunedoara. Ieri, preşedinţii comitetelor de părinţi ale celor două unităţi şcolare s-au prezentat la prefectură, pentru a găsi o soluţie. „Noi nu vrem să ne lăsăm copiii să meargă la o şcoală dintr-un cartier rău famat. Dacă nu există posibilitatea ca Şcoala nr. 10 să fie redeschisă, atunci ne vom lua copiii şi îi vom muta la alte unităţi”, a declarat Marcel Ghiuruţan, preşedintele comitetului de părinţi de la Şcoala nr. 10. În contrapondere, preşedintele comitetului de părinţi de la Şcoala nr. 12 spune că în unitatea pe care o reprezintă, „niciodată nu s-au petrecut bătăi sau violuri, după cum au acuzat unii părinţi de la şcoala comasată. Mai mult, unitatea este renovată, are toalete pe fiecare etaj, ceea ce nu există în cealaltă şcoală, unde, 200 de elevi merg la o singură toaletă”, a declarat Gabriela Marton, preşedinta comitetului de părinţi de la Şcoala nr. 12.

Să funcţioneze toate trei
Potrivit inspectorului şcolar general, Alexandru Lăutaru, în urma discuţiilor de ieri, s-a ajuns la o rezolvare temporară a situaţiei. „Am făcut o adresă către Consiliul Local al municipiului Hunedoara, prin care pun în vedere faptul că Inspectoratul este de acord ca toate cele trei şcoli, respectiv nr. 9, nr. 10 şi nr. 12, să funcţioneze. Problema este că, nici o unitate nu va funcţiona la capacitate maximă, costurile cu întreţinerea vor fi foarte mari şi, în condiţiile în care banii de la minister vin per elev, nu vor fi suficiente fonduri pentru acoperirea cheltuielilor. Dacă Consiliul Local îşi asumă riscul de a ajunge în situaţia în care, în ianuarie, să nu mai aibă bani pentru întreţinere şi să fie nevoit să închidă şcoala, atunci, să schimbe felul în care s-a făcut comasarea”, a declarat Lăutaru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.