Categories: Sport

După performanţă, şi răsplată

Ciprian Marinuţ

Cei nouă internaţionali foşti componenţi ai triplei campioane FC CIP Deva care au participat cu naţionala României la Campionatul European de futsal „Croaţia 2012” vor primi câte 2.700 de euro din partea  Federaţiei Române de Fotbal.

Premiaţi de FRF
Naţionala de futsal a României a scris istorie la Euro 2012, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a ocupat locul doi în grupa A. Eroii echipei tricolore au fost nouă foşti componenţi ai triplei campioane naţionale, FC CIP Deva. Este vorba de portarii Vlad Iancu şi Ionuţ Florea şi jucătorii de câmp Gherman, Dobre, Al-Ioani, Şotârcă, Matei, Lupu, Stoica şi A. Csoma. Dacă jucătorii de câmp au fost doar adoptaţi de deveni, portarul Vlad Iancu este devean sută la sută, iar Ionuţ Florea este originar din Hunedoara. „Mă bucur că am reprezentat România şi Deva la Europene. Dacă am fi fost atenţi şi evitam Spania, puteam ajunge chiar în semifinale”, a spus Vlad Iancu, care a avut o evoluţie de calitate la Euro 2012.
Pentru această performanţă, tricolorii vor fi recompensaţi cu câte 2.700 de euro, în lei la cursul zilei, de către Federaţia Română de Fotbal. La fotbalul pe teren mare, România a reuşit doar de două ori performanţa de a fi în sferturile de finală la un turneu final, în 1994 la Campionatul Mondial din SUA şi în 2000, la Campionatul European din Belgia şi Olanda.

Lăudaţi de adversari
Selecţionerul Spaniei, Jose Venancio Lopez, a ţinut să felicite naţionala României, pentru curajoasa replică dată multiplei campioane continentale. „Trebuie să felicit România, pentru că ne-a creat mari probleme în prima repriză. Prima dată când am jucat împotriva României a fost în Spania, iar de atunci, jucătorii au progresat foarte mult”, a spus Lopez. Selecţionerul României, spaniolul Sito Rivera, a declarat că accederea între primele opt formaţii ale continentului e un rezultat pozitiv. „Am fost eliminaţi de cea mai bună echipă în sferturile de finală, deşi în prima repriză am jucat bine. În România se joacă futsal din 2003 şi această calificare între primele opt echipe din Europa reprezintă o premieră. Cu puţin noroc am fi putut învinge Croaţia în primul meci din grupă şi am fi înfruntat Ucraina. Cred că ar fi fost un meci echilibrat”, a spus Rivera pentru site-ul oficial al UEFA. Spania este campioana europeană en-titre şi ultima vicecampioană mondială, ibericii câştigând trofeul european de cinci ori în cele şapte ediţii, de la înfiinţare. De asemenea, spaniolii au câştigat de două ori titlul mondial, în 2000 şi 2004.

Drumul spre Euro
Pentru a ajunge la „Euro Croaţia 2012”, naţionala tricoloră a trecut de două etape preliminare. În primul tur, desfăşurat la Târgu Mureş, în februarie 2011, România a trecut în faza superioară, după ce a învins Norvegia cu 3-1 şi Cehia cu 1-0, fiind învinsă de Slovacia cu 5-6. Turul principal de calificare s-a disputat în Italia, în perioada 15-18 decembrie 2011, iar România s-a calificat după ce a învins Bulgaria (3-0) şi Polonia (9-3), fiind învinsă doar de Italia (2-4). La turneul final din Croaţia, tricolorii au pierdut în grupe cu Croaţia (1-2, în 31 ianuarie 2012) şi au învins Cehia cu 3-1 (în 2 februarie), însă au fost eliminaţi de Spania (3-8), în sferturile de finală.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago