www.mesagerulhunedorean.ro

După o declaraţie a lui Traian Băsescu la RTV, comisarul şef Traian Berbeceanu iese la rampă. „Domnul Băsescu minte!”

SONY DSC
SONY DSC

Natalia Bumbac

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a afirmat într-o emisiune TV din 16 octombrie, că dosarul în care este judecat comisarul şef Traian Berbeceanu (foto) a fost generat de tensiunile dintre fosta şefă a DIICOT, Alina Bica şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În acest context, Traian Băsescu a afirmat că dosarul „Berbeceanu” a fost cel care a umplut paharul disputei dintre cele două şefe de parchete. Mai mult, Băsescu a afirmat că ştia de existenţa raportului trimis de comisarul şef Traian Berbeceanu în care semnala nereguli la DIICOT Alba şi că l-a direcţionat spre IGPR. Fostul preşedinte al României a mai spus, în legătură cu acest dosar, că DIICOT a încercat să plătească o poliţă şefului BCCO Alba Iulia.
„Le-am chemat pe amândouă procuroarele şefe, le-am atenţionat că nu e în regulă să intre în coliziune DNA cu DIICOT – şi îmi aduc aminte acum şi motivul aparent care era: arestarea comisarului Berbeceanu, pe care îl arestase DIICOT, se pare că DIICOT-ul local plătea o poliţă comisarului Berbeceanu”, a mai spus fostul preşedinte al României.

„Raportul nu a fost trimis”
În replică la cele spuse de fostul preşedinte al României, comisarul şef Traian Berbeceanu a declarat pentru Hunedoara Liberă că Traian Băsescu minte, întrucât acel raport nu a fost niciodată transmis Preşedintelui sau Administraţiei Prezidenţiale, chiar dacă fusese redactat pe laptop. Poliţistul hunedorean mai susţine că Băsescu nu avea de unde să ştie despre existenţa acelui raport care îi era adresat, decât dacă cineva din interiorul DIICOT l-ar fi informat despre rezultatul percheziţiilor informatice efectuate asupra laptopului său, percheziţii care s-au dovedit a fi ilegale.
„Domnul Băsescu minte! Nu e adevărat că ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi direcţionat şefului IGPR. Se poate verifica şi corespondenţa de la Cancelaria Preşedintelui. Nu am trimis acel raport nici Preşedintelui, nici Administraţiei prezidenţiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am înmânat personal şefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Tobă. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate preşedintelui Traian Băsescu şi premierului de la acea dată, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la percheziţiile din octombrie 2013. Percheziţiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrală, cu încălcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti, instanţe care le-au declarat nule şi le-au exclus ca probe în Camera preliminară”, a declarat Berbeceanu pentru  hunedoaraliberă.ro.
Dosarul în care este judecat Traian Berbeceanu şi acuzatorii săi, Ioan Mureşan, Alin Muntean şi Nicolae Cean, se află pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care s-a pronunţat în fond. Prin sentinţa Curţii Supreme, Traian Berbeceanu a fost achitat de toate acuzaţiile, iar acuzatorii săi au primit pedepse între patru şi şapte ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost atacată cu apel, calea de atac urmând să fie judecată de către un complet de cinci judecători de la ÎCCJ, care va da sentinţa definitivă în acest dosar.

6 comentarii la „După o declaraţie a lui Traian Băsescu la RTV, comisarul şef Traian Berbeceanu iese la rampă. „Domnul Băsescu minte!”

 • 17 octombrie 2016 la 21:30
  Permalink

  Minti tu ba Berbecule. Ce fatande tigan ai.

 • 18 octombrie 2016 la 13:16
  Permalink

  Băi Pera.Că văd că eşti informat.. A băut sau nu cu Codruța cum zice Basescu?Si de câte ori?O dată ştiu şi eu că au sărbătorit atunci când l-au legat pe David et comp.

 • 18 octombrie 2016 la 21:11
  Permalink

  Ba ce poza a-ti pus pe prima pagina a ziarului. Un om cu o fata de interlop-tigan. Toata lumea zice asta. Asta e politist sau interlop? Eu zic ca e interlop.

 • 19 octombrie 2016 la 5:01
  Permalink

  Ca să fi sigură ce e ai putea să-l miroşi un pic la ***.Si tu şi Pera.

 • 19 octombrie 2016 la 9:17
  Permalink

  Sa ma lingi in p….a Leano. Esti o pupincurista. Tu nu vezi ce uritanie e Berbecu asta? Fata de tigan, fata de infractor, caracter infect. Sa ma p.s pe voi.

 • 19 octombrie 2016 la 10:38
  Permalink

  Toata lumea stie de relatia stransa dintre acest militian infect si femeia barbat Laura Kovesi. Atat timp cat javra aia este sefa DNA nimeni nu il poate atinge pe acest Corado Cattani al Romaniei.
  Daca ai avea caracter Berbecene, te-as intreba cum te simti tu in sinea ta cand stii ca esti corupt pana in maduva oaselor, dar cum tu nu ai, ma las pagubas…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.