După ce au fost decontate lucrări fictive în anii trecuţi, Consiliul Judeţean reia reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara

Sorina Popa

Reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara este un exemplu de aşa NU. Vorbim de ceea ce s-a făcut până acum, sau mai exact, de ceea ce nu s-a făcut. Renovarea clădirii ar fi trebuit să se încheie în urmă cu mai mulţi ani. Dar, un constructor care nu a făcut ceea ce trebuia, ba mai mult, există şi un dosar penal în acest caz, pentru că s-au plătit atunci lucrări care, în realitate nu au fost şi executate, a dus la situaţia ca autorităţile judeţene să reia proiectul.

Există o plângere penală
„Începem cu exteriorul clădirii, deoarece aici au fost probleme în trecut. Constructorul nu a executat lucrări, dar a fost plătit. Instituţia noastră a făcut plângere penală din acest motiv, nu eram noi la conducere atunci, la Consiliul Judeţean. Vrem să vedem cum au soluţionat procurorii acest caz, de reabilitare sau mai precis de nereabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Firma care a lucrat atunci a decontat lucrări pe care nu le-a făcut. De aceea s-a ajuns în situaţia de a reface licitaţia pentru acest proiect. Un proiect pe care noi, cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara, împreună cu primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, ni l-am asumat”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

În scurt timp, ordinul de începere a lucrărilor
Licitaţia pentru investiţie a fost organizată, ne aflăm în faza de evaluări oferte. În total, valoarea proiectului este de aproape 17 milioane de lei. „La sfârşitul acestei luni, începutul lunii iunie, vom semna ordinul de începere pentru lucrările de la Casa de Cultură din municipiul Hunedoara“, a declarat administratorul public al judeţului.
Investiţia prevede realizarea instalaţiilor de mecanica scenei şi sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea uşilor inteioare şi exterioare, modernizarea birourilor şi a grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiilor electrice de iluminat şi dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole.
De cinci ani, imobilul este închis, după tentativa fostei conduceri a instituţiei judeţene de a reabilita Casa de Cultură din Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, aşteaptă reluarea pregătirilor

Sporturile vor reveni treptat la normalitate, după data de 15 mai, odată cu ridicarea restricţiilor impuse de ordonanţele militare, iar...

FIFA propune cinci schimbări la un meci de fotbal

Virusul Covid-19 aduce modificări esenţiale nu numai în viaţa de zi cu zi a omului, ci şi în ceea ce...

Sute de sportivi vor fi testaţi pentru Covid-19

Aproximativ 700 de sportivi vor fi testaţi pentru Covid-19 înainte de reluarea antrenamentelor în cadrul cantonamentelor care vor fi efectuate...

Închide