Categories: Actualitate

După ce a bătut măr trei persoane, un cioban s-a ales doar cu amendă penală

Individul şi-a bătut soţia cu un scaun, tatăl, cât şi un vecin. A fost trimis în judecată pen­tru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi ameninţare. Una dintre victime a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. Judecătorii l-au condamnat pentru cele trei infracţiuni la amendă penală.
Procesul a avut loc la Judecătoria Brad, iar individul violent, Doru Aslău, de 43 de ani, a mai avut probleme cu legea. În urma an­che­tei s-a stabilit că şi-a bătut un consătean cu o bâtă până l-a băgat în spital. Victima se afla la casa sa de vacanţă pe raza satului Vaţa de Sus, unde deţine şi un teren. Mă­garul agresorului a intrat pe terenul bărba­tu­lui bătut şi a fost încolţit de mai mulţi câini fără stăpân, iar acesta din urmă a încercat să gonească patrupedele. Anchetatorii au sta­bilit că agresorul se afla pe un deal din apro­piere unde-şi păştea turma de oi, l-a văzut pe consăteanul său în preajma câinilor şi fără să ceară lămuriri l-a înjurat şi acuzat că a asmuţit câinii pe măgarul său. Degeaba i-a explicat victima că în realitatea lucrurile nu stau aşa.
„La un moment dat, lângă el, la circa 20-30 metri a apărut numitul A. D., cu o bâtă în mână şi, apropiindu-se, a început să-l loveas­că peste mâini, peste picioare, în cap, după care l-a trântit jos şi, din nou, l-a lovit cu acea bâtă”, se arată în actul de sesizare. În urma bătăii, omul a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. Inculpatul a recunoscut co­miterea faptei în faţa magistraţilor.
Doru Aslău a mai fost învinuit că şi-a bătut tatăl şi soţia. Se afla într-un local din Căză­neşti şi în urma unor discuţii în contra­dic­toriu şi-a fugărit o rudă pe străzile satului ame­ninţând-o că o omoară. Apoi a mers acasă unde s-a răzbunat pe tatăl şi con­soa­r­tă. Pe soţie a călcat-o în picioare, iar apoi a lovit-o cu un scaun până a căzut jos. Cei doi, după ce au scăpat din mâinile ciobanului, s-au ascuns în grajdul vitelor în iesle, întrucât le-a fost teamă că vor fi iarăşi bătuţi. În urma judecării dosarului, magistraţii au constatat că una dintre victime s-a împăcat cu agre­so­rul şi au încetat procesul în acest caz. În cazul celorlalte fapte penale, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă finală de 1833 lei amendă penală. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago