Dupã 25 de ani, UDMR merge pe mâna tinerilor

La sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc cel de-al 12-lea Congres al UDMR, la Cluj-Napoca. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt alegerea preşedintelui, modificarea Statutului şi a Programului Uniunii. Actualul lider al UDMR, Kelemen Hunor, este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte.
Vor să recâştige încrederea electoratului
Potrivit liderului UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler (foto), din judeţul nostru sunt 13 delegaţi care vor participa la eveniment. „Este un congres aniversar, pentru că sărbătorim 25 de ani de la înfiinţarea Uniunii. Scopul este de alegere a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor fiind singurul candidat pentru această funcţie. Urmează, în iunie, să reînnoim Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), atunci va fi ales un nou preşedinte executiv al UDMR şi vicepreşedinţii executivi. Pentru asta, vom organiza şi în judeţul Hunedoara conferinţa de desemnare a reprezentantului nostru în CRU. Avem din Hunedoara patru persoane care fac parte din acest consiliu. Eu, ca europarlamentar, preşedintele executiv al UDMR Hunedoara, reprezentantul ales de organizaţia judeţeană şi cel al tineretului maghiar hunedorean”, a declarat Iuliu Winkler, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a UDMR.
„Miza congresului este un nou început. Aşa dorim să fie. Un nou început al UDMR în ceea ce priveşte relaţia cu comunitatea maghiară. Ne-am propus două obiective, în acest sens: recâştigarea încrederii comunităţii maghiare şi transmiterea unui mesaj puternic tinerilor, pentru că ei sunt cei pesimişti şi neîncrezători în clasa politică. S-a pierdut încrederea în clasa politică. Tinerii trebuie să devină activi în comunitate, în viaţa socială, dar şi în cea politică. Asta, deoarece ei vor prelua ştafeta şi vor reface societatea românească, care azi este zdruncinată din temelii”, a adăugat europarlamentarul Iuliu Winkler. (S. Popa)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Care tineri Gyusi Winkler ? Nici măcar numele și prenumele lor nu le știi așa de mult vrei să promovezi tinerii.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago