Categories: FlashSport

Dublă de aur la „Elite Gym Masillia”

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Laura Jurca, legitimată la CNS „Cetate” Deva, a fost vedeta echipei României în finalele pe aparate ale tradiţionalei competiţii „Elite Gym Masillia”, câştigând medaliile de aur la bârnă şi sărituri. În plus, Diana Bulimar (Dinamo) a triumfat la sol, astfel că bilanţul delegaţiei tricolore la competiţia desfăşurată în weekend, în Franţa, a fost de trei medalii de aur şi două de bronz.

Surpriză plăcută
Laura Jurca, descoperită de antrenoarea Adela Popa, a demonstrat că locul opt ocupat în finala de la individual compus a Campionatului Mondial din Scoţia a fost pe deplin meritat. Ca dovadă, gimnasta la CNS „Cetate” Deva s-a clasat pe primul loc în finalele de la sărituri şi bârnă ale concursului „Elite Gym Masillia”. După ce întregul lot al României a „pătimit” la sărituri în competiţia pe echipe, Laura Jurcă s-a impus în finala de la acest aparat cu o medie de 14.250, după ce a obţinut 13.867 puncte pentru prima săritură şi 14.633 pentru a doua încercare. Sportiva din România a fost urmată în clasament de Axelle Klinckaert (Belgia)  – 14.133 şi Camille Bahl (Franţa) – 14.067. Istoria cu triumful Laurei Jurca s-a repetat şi la bârnă, aparat la care gimnasta clubului din Deva a fost lideră cu nota 13.867. Ea a fost urmată în clasamentul probei de Enus Mariani (Italia) – 13.733, Nina Derwael (Belgia) – 13.700, Marine Brevet (Franţa)    – 13.700 şi Diana Bulimar (România) – 13.633. Trendul succeselor tricolore a fost menţinut şi de Diana Bulimar, care a câştigat finala de la sol cu o notă de 14.233. Gimnasta clubului Dinamo a fost urmată în clasament de Axelle Klinckaert (Belgia) – 14.100, Marine Brevet (Franţa) – 14.067, Elisa Meneghini (Italia) – 13.967, Nina Derwael (Belgia) – 13.733 şi Angelina Melnikova (Rusia) – 12.567. România nu a avut nici o reprezentantă în finala de la paralele.
În prima zi a competiţiei, echipa României, alcătuită din Diana Bulimar (Dinamo), Laura Jurca (CNS Cetate), Maria Holbură (Farul) şi Daniela Ciurusniuc (Steaua), s-a clasat pe locul trei, după Franţa şi Rusia, dar înaintea Belgiei şi Italiei. La individual compus, întrecerea a fost dominată de „vedetele” prezente în concurs, Angelina Melnikova (Rusia), Marine Brevet (Franţa) şi Diana Bulimar (România), clasate în această ordine pe podium. Dintre celelalte trei reprezentante ale României, cel mai bine s-a prezentat Laura Jurca (CNS Cetate), clasată pe locul opt cu 55.350 puncte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 ore ago