Drumul către Mănăstirea Prislop va fi lărgit

Natalia Bumbac04 prislop

Consiliul Judeţean Hunedoara a lansat procedura de licitaţie pentru modernizarea unui tronson de 12,17 kilometri al DJ 687K, dintre localitatea Silvaşu de Jos şi Mănăstirea Prislop.
„În situaţia nou-creată, de afluxul sutelor de mii de turişti care vin anual în judeţul Hunedoara pentru a vizita Mănăstirea Prislop, modernizarea drumului de acces este o prioritate pentru Consiliul judeţean. Pe de o parte, este vorba de cartea de vizită a Hunedoarei, pe de altă parte, sunt importante siguranţa şi confortul locuitorilor zonei”, a declarat Dorin Gligor, vicepreşedinte al CJ Hunedoara. Potrivit lui Viorel Rotar, şeful Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara, ultima zi de depunere a ofertelor pentru această lucrare este 2 iunie, iar în 3 iunie se va anunţa câştigătorul licitaţiei.
Astfel, drumul dintre Silvaşu de Jos şi Mănăstirea Prislop va fi lărgit, urmând să aibă o lăţime de minimum şase metri. Pe o porţiune de un kilometru, între km 10,4 şi km 11,4, şoseaua va avea o bandă suplimentară, destinată traficului greu, cu o lăţime de nouă metri, iar pentru evitarea blocajelor în trafic, au fost proiectate două segmente de drum cu circulaţie în sens unic. „În Silvaşu de Jos, de la intersecţia cu DJ 687 A, va fi sens unic pentru maşinile care merg spre Mănăstirea Prislop, iar cele care se întorc de la mănăstire vor ieşi în DJ 687 A Hunedoara – Haţeg, un alt drum pe care se va circula într-un singur sens”, au informat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Un gând despre „Drumul către Mănăstirea Prislop va fi lărgit”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.