Categories: Actualitate

DREPT LA REPLICĂ. ÎN ATENŢIA DOAMNEI REDACTOR ŞEF AL ZIARULUI MESAGERUL HUNEDOREAN

 

Referitor la articolul apărut pe prima  pagina a Ziarului  Mesagerul Hunedorean din data de 09.06.2021 cu titlul ” Concursul pentru postul de manager al Spitalului de Psihiatrie Zam” solicităm acest drept la replică  pentru a putea face o serie de precizări şi anume:

 

Aratam faptul ca Directia de Santate Publica Hunedoara are membrii in Consiliile de Administratie la toate unitatile sanitare din judet, asa cum prevede legislatia sanitara in vigoare.

 

Conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 777/21.05.2019 s-a primit aprobarea privind desemnarea membrilor si membrilor supleanti ai DSP Hunedoara in Consiliul de administratie al Spitalului de Psihiatrie Zam.

 

In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra ca doamna Macavei Marinela a ocupat pozitia de presedinte a comisiei de concurs pentru ocuparea functiei de manager persoana fizica la Spitalul de Psihiatrie Zam fara sa se tina cont de minimum de legalitate, aratam ca in conformitate cu prevederile legale, este presedinte a Consiliului de Administratie al Spitalului de Psihiatrie Zam si  conform  ORDINULUI  nr. 1520 din 22 decembrie 2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică din spitalele publice din reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii,

Art. 6

„ (2)Preşedintele comisiei de concurs este preşedintele consiliului de administraţie al spitalului. Ceilalţi 2 membri cu drept de vot şi notare din cadrul comisiei de concurs sunt numiţi de către consiliul de administraţie dintre persoane din cadrul consiliului de administraţie sau din afara acestuia, având experienţă de minimum 3 ani ca manager de spital sau având calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică şi management.”, are atributii de a organiza concursul pentru postul de manager persoana fizica.      

Cu privire la afirmatia dumneavoastra ca trei persoane nu mai lucreaza in DSP Hunedoara, nu corespunde realitatii, fiind vorba doar de doua persoane care sunt inlocuite de catre membrii supleanti,  conform ordinului Ministerului Sanatatii mentionat anterior, neinfluentand in nici un fel componenta Consiliului  de Administratie a unitatii sanitare.

 

Precizam ca DSP Hunedoara a inaintat Ministerului Sanatatii solicitare de inlocuire a celor doi membrii, dar pana la aceasta data nu am primit ordinul de ministru cu modificarile solicitate.

 

In conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare pentru concursul de manager, membrii consiliului de administratie a Spitalului de Psihiatrie Zam, legal constituit  a procedat la organizarea concursului, Directia de Sanatate Publica a Judetului Hunedoara nu are nici o implicare in acest sens.

 

Datorită faptului că ziaristul nu a venit să solicite informaţii care sunt parte din ele de interes public in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, vă rugăm doamna redactor şef,  să publicaţi imediat în paginile Ziarului Mesagerul Hunedoarean  acest drept la replică pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră.

 

 

 

Cu stimă,

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA

A JUDETULUI HUNEDOARA

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

  1. MEZEI SEBASTIAN
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago