Categories: Actualitate

Drept la replică

Adresat cotidianului judeţean MESAGERUL HUNEDOREAN

Potrivit Noului Cod Civil, art. 264, alin. 1, art. 265, alin. 1 şi 2, art. 267, alin. 1 şi 2 şi art. 268, alin. 1, 3 şi 4, în legătură cu articolul „S-au săturat deja haţeganii de primarul Marcel Goia?”, apărut în data de 7 ianuarie 2013, pe prima pagină a publicaţiei dumneavoastră, formulăm următorul drept la replică:

Marcel Adrian Goia, primarul oraşului Haţeg, reacţionează vehement la acuzaţiile aduse, pe pagina electronică „Foaia de Haţeg” şi citate de Mesagerul hunedorean, unde un grup de localnici îşi explică motivele pentru care nu-l mai vor la cârma primăriei.
„Faţă de acuzele aduse, şi mă refer aici mai ales la fapul că, de la data preluării mandatului meu, «Primăria Haţeg s-a transformat într-un vehicul de manevră pentru grupurile de interese conduse de diverşi, având drept scop atragerea de foloase materiale şi jefuirea banului public», le solicit autorilor de drept să aducă dovezi clare şi le recomand ca, pe viitor, să înceteze să lanseze astfel de incriminări, fie mie, fie altor persoane din conducerea Primăriei sau a instituţiilor subordonate Consiliului Local al oraşului Haţeg. Din punctul meu de vedere, consider că cele menţionate anterior sunt de-a dreptul nefondate, având în vedere că, de la data de 1 iulie 2012 şi până în 31 decembrie 2012, din datoria de peste 93 de miliarde de lei vechi pe care o avea Primăria la momentul la care am fost ales primar al Haţegului, am reuşit să plătim aproape 78 de miliarde.
În legătură cu referendumul, din informaţiile pe care le deţin, procedura este în aceeaşi fază incipientă în care se afla şi la mijlocul lunii decembrie, pentru presupusa mea demitere fiind strânse, în acest interval, 48 de semnături.
În acelaşi context, am fost acuzat că nu am asigurat «administraţia transparentă» pe care am promis-o în campania electorală. Le transmit, pe această cale, celor care, în lipsa altor ocupaţii constructive se îndeletnicesc cu astfel de mesaje instigatoare, să citească art. 2 din Legea 52/ 2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, unde este specificat clar că «şedinţele autorităţilor şi instituţiilor publice care fac obiectul acestei legi sunt publice, în condiţiile legii». Menţionez că toate Hotărârile Consiliului Local, începând din iulie 2012, sunt accesibile tuturor celor interesaţi, pe noua pagină web a Primăriei, www.primariehateg.ro. Mai mult decât atât, cetăţenii oraşului Haţeg au putut citi, aşa cum am promis, raportul pe 2011 şi cel referitor la primele luni din 2012, întocmite de Camera de Conturi a judeţului Hunedoara, în publicaţia locală «Jurnalul de Haţeg», şi ea accesibilă on-line.“

Primar,
Marcel Adrian GOIA

Biroul de presă – Consilier primar,  Anca HĂLMAGI

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Domnule Primar, nu iti mai pierde timpul cu toti derbedeii. Mai bine trimite ceva controale la firma lui Andrioni sa vedeti acolo evaziune fiscala la "marele justiciar". Un derbedeu si un pierde vara.

  • d-le hategan, te crezi in timpul comunistilor? de fapt, scuze, de cateva luni asa este, ne-am reintors la iliescu si la gasca lui de neocomunisti, asa ca se poate intampla orice, chiar si un primar sa faca controale la firme private... sigur prin aparatul de partid care a sufocat toate institutiile asa zise independente ale statului. esti o rusine pentru acest oras, d-le hategan, oricine ai fi tu.

  • am avut curiozitatea sa citim si "jurnalul de hateg", care este un mod jenant al autoritatilor de a se aplauda singure. Goia, ti-au murit laudatorii? Scrieti tot ce trebuie in acest ziar, inclusiv mizeriile care se fac la licitatiile din primarie, cum cheltuiti in fiecare luna banii hateganilor, cum se fac angajarile in posturile cheie? Nu o sa faceti acest lucru, pentru ca se vede gunoiul de sub covor. O sa o facem noi in continuare pe Foaia de Hateg, o sa scoatem acest ziar si pe hartie pentru ca toti hateganii sa afle ADEVARUL !!!

  • penticostalii si baptisti va sustin domnule primar.nu mai ii bagati in seama pe invidiosi din oras gen andrioni.un om cu limbaj greu si destul de sec care posteaza pe foaia de hateg toate tampeniile care ii trec prin cap.Invidia acestui a depasit orice limite.probabil este foarte afectat ca a pierdut alegeriile de primar si recent cele de deputat.de cate ori mai vrea sa candideze?nu observa acest om ca hateganii nu vor oamenii fara caracter si de cate ori candideaza pierde lamentabil!

  • Bai Andrioni, tu chiar nu stii sa pierzi? Nu mai pune tot la suflet, ca nu-ti face bine atata stres si suparare... La gabaritul tau, nu se stie........

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago