Categories: Eveniment

Dosarul Simota&Litera, trimis la Tribunalul Hunedoara

Loredana Goangă

Dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în care Alin Simota (foto dreapta), Cristian Constantin Litera (foto stânga) şi alţi 12 inculpaţi sunt acuzaţi de infracţiuni grave de violenţă, şantaj şi cămătărie, a fost trimis la Tribunalul Hunedoara. Această hotărâre vine după ce de la 1 februarie a. c. a intrat în vigoare un nou Cod Penal.
S-a declinat competenţa
Odată cu schimbarea legislaţiei de la începutul lunii trecute, dosarul Simota&Litera a fost suspendat de pe fond şi a intrat în Camera Preliminară pentru a se analiza competenţele, măsurile preventive dispuse, excepţiile invocate de apărători, dar şi rechizitoriul.
Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, prima excepţie discutată în Camera Preliminară a fost în legătură cu instanţa de competenţă, iar judecătorul a admis excepţia de necompetenţă a Curţii. Pe data de 27 februarie, dosarul a fost trimis la Tribunalul Hunedoara, unde a fost înregistrat a doua zi, respectiv 28 februarie, iar prima şedinţă de judecată a fost stabilită pentru astăzi.
Grupare deosebit de periculoasă
Omul de afaceri Alin Simota, din Valea Jiului, fost vicepreşedinte PNL Hunedoara, este considerat liderul grupului şi a fost trimis în judecată de procurori pentru construirea unei grupări infracţionale organizate, lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, instigare la vătămare corporală gravă. Alături de Simota, sunt judecaţi şi foştii săi bodyguarzi – Constantin Cristian Litera şi Cătălin Penciuc, Florin Voicu Micluţă, Silvan Cornelius Toma, Daniel Dincă, Mihai Eminovici Ciobanu, Ioan Petru Moldovan, Mircea Mihăiţă Varodi, Florin Ioan Muntean, Gheorghe Bota, Zorin Avram, Claudiu Alin Anghelina şi Simina Mirela Litera, fostă soţie a lui Simota, actuală Litera.
În prezent, Florin Ioan Muntean, Ioan Petru Moldovan şi Mihăiţă Mircea Varodi se află în arest la domiciuliu, iar alţi trei inculpaţi, respectiv  Alin Simota, Cristian Litera şi Gheorghe Bota sunt după gratii.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean