Categories: ActualitateFlash

Dosarul lui Simion, repus pe rol

Carmen Cosman

Fostul director al DADR Hunedoara, Ion Simion (foto), mai are de aşteptat cel puţin un termen, pentru a afla sentinţa în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Deva, în care este judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dosarul se judecă încă din 2008, dar în luna martie a fost repus pe rol. Instanţa a mai acordat două termene scurte până acum, primul pentru a da posibilitatea părţilor să depună concluzii scrise, iar la cel de-al doilea, instanţa a motivat că are nevoie de timp pentru deliberare. Numai că, în timpul deliberării, magistraţii au stabilit că mai este necesară o adresă oficială de la Ministerul Finanţelor Publice – Autoritatea naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, pentru lămurirea situaţiei unor lucrări şi au dispus repunerea cauzei pe rol. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva, Cornelia Filimon, a declarat că, ieri, instanţa a dispus acordarea unui nou termen de judecată, pentru data de 21 mai.
Ion Simion şi fostul director economic al DADR Hunedoara au fost trimişi în judecată, pentru că ar fi dispus achitarea ilegală a sumei de 19.000 de lei unei firme care nu ar fi efectuat în realitate nici un serviciu pentru direcţie, iar dosarul a ajuns pe rolul instanţei din Deva în luna octombrie a anului 2008.  În acest dosar s-au constituit părţi civile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi DADR Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago