Categories: Actualitate

Dosarul fraudelor cu medicamente oncologice, trimis în judecată

Natalia Bumbac

Procurorii DIICOT au încheiat cercetările în dosarul medicilor oncologi şi al farmaciştilor acuzaţi că au profitat ilegal de pe urma medicamentelor pentru bolnavii de cancer, dosarul fiind trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara. Ancheta a fost demarată în 2013, atunci când 10 persoane învinuite de fraude farmaceutice au fost arestate preventiv, acestea petrecând în arest aproximativ trei luni.
În dosar, sunt cercetaţi medicii oncologi Elisaveta Mezo, Alina Popa şi Nadia Ţârvuloiu, dar şi soţul Alinei Popa, Călin Popa, şi administratorii unor societăţi comerciale şi angajaţii unor farmacii din judeţul Hunedoara: Tatiana Făgădar, Iulian Făgădar, Adina Enuţă, Dumitru Ban, Cristian Doţiu, Mihai Drăgoescu, Ovidiu Costăchescu. Procurorii susţin că persoanele anchetate din acest dosar au format o adevărată reţea prin care fraudau banii destinaţi medicamentelor pentru bolnavii de cancer prin reţete false pe care le decontau de la Casa de Asigurări de Sănătate. Reţetele erau scrise de doi medici ai Secţiei de Oncologie a Spitalului din Deva. În acest scop au fost emise câteva sute de reţete false, în doar doi ani. Medicii treceau pe ele cele mai scumpe medicamente şi adjuvanţi, apoi le pasau farmaciştilor implicaţi. Rolul farmaciştilor era de intermediere. Aceştia trimiteau reţetele direct la Casa de Asigurări de Sănătate, acolo unde sutele de prescrieri false se transformau în bani prin deconturi. Banii se împărţeau între farmacişti şi medici. Pentru a efectua aceste operaţiuni, inculpaţii s-ar fi folosit de anumite firme fantomă, pe care le-au înfiinţat în acest scop.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

9 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

9 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

9 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

9 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

9 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

9 ore ago