Categories: ActualitateFlash

Dosarul de insolvenţă al companiei Edy Spedition, strămutat la Braşov

Cristina Ghenea

Procedura generală de intrare în insolvenţă a unuia dintre cei mai mari transportatori din România a ajuns pe rolul Tribunalului Braşov, după ce creditorii au cerut strămutarea dosarului. De asemenea, recursul declarat de reprezentanţii Edy International Spedition împotriva deciziei de a desemna, ca administrator judiciar, firma Rovigo SPRL, va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Fără reprezentanţi în conducerea societăţii

Primii care au cerut intrarea în insolvenţă a societăţii au fost chiar reprezentanţii companiei. În data de 2 august 2012, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au admis cererea formulată de aceştia şi au declarat deschisă procedura generală a insolvenţei. Tot atunci a fost şi desemnată, ca administrator judiciar, firma de reorganizare, lichidare şi administrare Rovigo SPRL – fapt care nu a fost, însă, pe placul membrilor consiliului de administraţie al companiei. Astfel, aceştia au atacat hotărârea Tribunalului prin recurs, iar dosarul a fost trimis, pentru soluţionare, Curţii de Apel Alba Iulia. Ulterior, deschiderea procedurii de insolvenţă a mai fost cerută, tot în instanţă, de diferiţi creditori, iar în octombrie anul trecut, aceştia au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea ambelor dosare. Astfel, dosarul de fond a ajuns pe rolul Tribunalului Braşov, iar recursul formulat împotriva desemnării administratorului judiciar a ajuns pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Magistraţii ieşeni au stabilit, ca termen, data de 27 februarie, în timp ce procesul de la Braşov a continuat cu „ridicarea dreptului de administrare al debitoarei SC Edy International Spedition SA“. Adică, acţionarii companiei nu mai au nici un reprezentant în conducerea acesteia, deci nu pot propune un plan de reorganizare a societăţii. Şi această decizie a fost atacată prin recurs, urmând ca instanţa să se pronunţe asupra lui în data de 26 februarie.
Intrarea în insolvenţă a Edy International Spedition a început la aproximativ două luni de când Alin Popa – fondatorul companiei, a decedat într-un accident rutier. Potrivit presei economice, acesta era principalul acţionar al transportatorului, deţinând 82,5 la sută dintre acţiuni.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

3 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

3 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

3 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

3 ore ago

Tentativă de omor în municipiul Vulcan

Scenele șocante au avut loc du­minică noaptea, în fața unui club din centrul municipiului Vulcan.…

3 ore ago