Categories: Comunitate

Dosarul „Petrila“ va fi judecat de acelaşi magistrat

Dana Istudor

Solicitarea de recuzare a judecătorului dosarului exploziilor de la EM Petrila, din 15 noiembrie 2008, când 13 mineri şi salvatori minieri au murit în două explozii de metan, iar alţi 15 au fost grav răniţi, a fost respinsă, astfel că procesul va fi tranşat de judecătorul Maria Jifcu, din cadrul Judecătoriei Petroşani.

Nouă tentativă de strămutare

Recuzarea preşedintelui şedinţei de judecată a venit din partea avocaţilor celor inculpaţi în dosar, după ce le-au fost respinse mai multe excepţii ridicate la termenele anterioare. Aceştia au apreciat că preşedintele de şedinţă are un interes de a da o anume soluţie în dosar, punctând însă asupra faptului că este exclus ca judecătoarul să aibă un interes material. La termenul de ieri, avocaţii a doi dintre cei trei inculpaţi au solicitat în scris un nou termen de amânare, după ce au depus o cerere de strămutare a procesului la Înalta Curte de Casaţie. Este a doua încercare de strămutare a procesului, după ce apărătorul fostului director al minei, Aurelian Necula, a încercat strămutarea, însă solicitarea i-a fost respinsă. Acum este rândul avocaţilor lui Gheorghe Roşu  şi Dan Ştefan Ungur de a cere strămutarea, iar cererea va fi analizată pe data de 8 aprilie a.c.

Încă două părţi civile incluse în proces

O noutate în acest dosar este şi includerea altor două părţi civile, respectiv fiicele a doi dintre ortacii care au pierit în explozii. „S-a depus la dosar cerere din partea lui Daniela Frăţilă fiica lui Frăţilă Daniel (n.r. decedat în exploziile din 15 noiembrie 2008), prin care se solicită includerea în cauză în nume propriu. Din verificarea actelor dosarului, rezultă că în aceeaşi situaţie se află Lavinia Oana Alecsa, care a împlinit 18 ani şi pentru a întregi cadrul procesual, instanţa a decis din oficiu introducerea în cauză în nume propriu, a celor două, care vor fi citate la următorul termen”, a precizat judecătorul de la Petroşani. Un nou termen de judecată a fost fixat în această cauză, pentru data de 13 aprilie 2010.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago