Categories: Eveniment

Dosarul „Petrila“ se judecă în continuare

Dana Istudor

Instanţa de judecată din Petroşani pe rolul căreia se află procesul în care trei persoane cu funcţii de conducere din cadrul Exploatării Miniere Petrila sunt învinuite de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a respins excepţiile invocate de către avocaţii inculpaţilor.

Restituirea cauzei la procurori

Cei trei avocaţi ai foştilor şefi de la Petrila au ridicat mai multe excepţii în luna noiembrie 2009, cerând ca dosarul în care clienţii lor sunt judecaţi, să fie retrimis la procurori, pentru refacerea urmăririi penale. Apărătorii au susţinut că în timpul anchetei au fost încălcate mai multe reglementări, iar o parte a audierilor martorilor din proces a fost făcută ilegal, deoarece nu aveau delegarea necesară de la procurorul de caz. În consecinţă, cei trei au solicitat restituirea cauzei la procurori, spre nemulţumirea apărătorilor urmaşilor celor care au murit în explozii sau a victimelor directe ale deflagraţiilor care au scăpat cu viaţă. Judecătorul de la Petroşani a decis la termenul de ieri că nu este întemeiată solicitarea de restituire a dosarului şi că se poate judeca, dar cu câteva excepţii privind declaraţiile unor martori, pe care le-a anulat, oferind însă posibilitatea avocaţilor implicaţi în proces, dacă vor considera necesar, să-i cheme la audieri pe cei a căror mărturie a fost lovită de nulitate. Decizia i-a nemulţumit pe cei trei avocaţi ai inculpaţilor, care au cerut recuzarea judecătorului. „Consider că există un interes, exclus cel material, de a soluţiona această cauză într-un anume fel. Asta se referă la incompatibilităţi în judecarea cauzei. Singurul nostru scop al acestui proces este acela de aflare a adevărului”, a declarat avocatul lui Gheorghe Roşu şi Ştefan Ungur, doi dintre cei trei şefi învinuiţi.

Preşedintele de şedinţă a decis ca la mijlocul lunii martie, pe data de 16, să aibă loc o nouă înfăţişare în acest dosar, iar până atunci, urmând a se analiza şi solicitarea de recuzare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii prin târg că un per­so­naj din zonă face pre­siuni pentru firmele de la…

3 zile ago

Bulina albă

Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a câștigat locul…

3 zile ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost prins drogat la volan, fiindu-i suspendat…

3 zile ago

Mutați în containere și abandonați?

De mai bine de o lună, mai mulți cetățeni din Aninoasa, care locuiau în blocurile…

3 zile ago

Avansați în grad de Ziua Poliției

De Ziua Poliţiei Române, la Deva, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de…

3 zile ago

Salvamontiștii hunedoreni, cei mai buni dintre cei buni

Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a fost prezent la evenimentul International Mountain Rescue Race…

3 zile ago