DORIN PÃRAN: Odatã cu suspendarea, rolul lui Bãsescu s-a terminat

Evenimentele din ultimii trei ani arată că acela care a generat, conceput şi întreţinut procesul de alterare a statului democratic a fost preşedintele Traian Băsescu.Traian Băsescu, în numele ideologiei de „preşedinte jucător”, şi-a asumat în mod direct conducerea instituţiilor statului, fiind, direct responsabil de majoritatea deciziilor care au dus la prăbuşirea funcţionării instituţiilor şi la punerea în pericol a principiilor fundamentale de funcţionare a statului democratic.
Acţiunile au încălcat principiul separaţiei puterilor în stat, având o acţiune de sfidare şi denigrare a instituţiilor statului, prin excesul de autoritate manifestat public. Băsescu şi-a asumat în mod deschis rolul de prim-ministru şi preşedinte de facto al PDL, încercând să domine şi să subordoneze legislativul, ridicând grave probleme de ordin public şi funcţional. Calea prin care preşedintele Traian Băsescu trebuie să răspundă pentru acţiunile sale este referendumul popular, în condiţiile articolului 95 din Constituţia României.
Astfel, cu câteva săptămâni în urmă, parlamentarii au acţionat în conformitate cu Constituţia României, procedând la votarea suspendării lui Traian Băsescu şi la stabilirea referendumului pentru 29 iulie 2012. De altfel, noi, parlamentarii, am pus în concordanţă Ordonanţa Guvernului cu decizia Curţii Constituţionale a României privind validarea cu 50% +1 a referendumului, precum şi programul de vot de la ora 7 la 23.
Toate aceste lucruri le-am făcut în strictă concordanţă cu Constituţia şi cu legile în vigoare. Acum, decizia este în mâinile dumneavoastră.
Luarea unei hotărâri prin referendum popular este exprimarea cea mai democratică a voinţei populaţiei dintr-o localitate, regiune sau ţară. Uniunea Europeană poate fi liniştită din acest punct de vedere.
Demersurile făcute de Guvern şi Parlament respectă absolut toată legislaţia în vigoare şi directivele UE însuşite în urma aderării.
Veniţi în număr cât mai mare la referendum în 29 iulie, să spunem DA şi ”LA REVEDERE – DRUM BUN” Traian Băsescu, rolul s-a terminat!

DORIN PĂRAN, senator PNL
Colegiul Brad-Orăştie-Simeria-Geoagiu şi comunele aferente

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Dar tu unde ai evoluat pana acum 2 luni,ma tarfa politica?Nu tot la P.D.-L ,pe care acum il hulesti cu atata pasiune " dezinteresata"?
    Te dai reprezentant al zonai Brad,dar de cate ori ai fost tu aici?Iti spun eu,de cca.3-4 ori in trecere spre serbarile de la Tebea,unde in mod special te-a interesat doar protocolul!
    In zona Brad,din 10 persoane doar 1(unul) daca a auzit de trogloditul de Paran.

  • Ce faţă de activist are ăsta! Deci eşti pe Brad??!! Zău că nu am auzit de tine! "Democratule care eşti tu, democrat" :)

  • asa arata un jeg de om
    asa arata un om cu caracter zero
    asa arata un tradator
    asa arata un nimeni

  • Nu cred ca exista in politica hunedoreana un om mai pervers decat acest exemplar. Rusine sa-ti fie!Poate mai vrei sa te alegem in toamna1 STAI IN BANCA TA SI LASA-NE IN PACE1

  • acest individ este o scursura a societatii romanesti, acest individ acu, 10 anii lipea afise cu basescu si injura la liberalii si psd-isti.
    acest individ este un nimeni politic, a iesit senator de pe ultimul loc
    s-a evidentiat cat a stat in banca la indemnul lui boc, iar apoi a plecat sa linga funduri in PNL.
    acest individ este imaginea politici romanesti - jalnica.
    ce repede uita asta cine l-a facut senator, a uitat cand mergea la Bucuresti si statea pres in cabinetele din Modrogan
    sper ineptule sa dispari de pe scena politica.

  • P.S. - asta nici macar acest comunicat nu si l-a scris singur pt ca nu-l duce ................

  • "Daca nu vorbeai filozof ramaneai". Va fac acest repros pentru ca atunci cand pdl-ul dvs a hotarat taierea pensiilor si salariilor, marirea tva ingropand la propriu oameni si firme, v-am solicitat sa luati pozitie ca senator pdl (care ma reprezentati si pe mine un cetatean roman), impotriva acestor masuri aberante. Acum mai aveti tupeul (incerc sa-mi selectez cuvintele) sa ne dati lectii din postura unui parvenit in pnl? "Sa va fie rusine domnule Paran" .

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

20 de ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

20 de ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

20 de ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

20 de ore ago