Dorin Gligor: Reorganizarea va afecta firmele de casã ale şefului Consiliului Judeţean

Sorina Popa

„Faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, vrea să organizeze un referendum privind reorganizarea teritorială a ţării, trădează disperarea acestuia de a-şi conserva privilegiile pe care le-a obţinut, prin funcţia pe care o deţine“, a declarat Dorin Gligor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL.

Reorganizarea, un proces complex
„De fapt, reorganizarea teritorială a României este un proces complex, care necesită o dezbatere publică obiectivă şi o analiză matură, nu acţiuni populiste şi subiective. Proiectul de reorganizare teritorială prin comasarea mai multor judeţe ar duce la scăderea aparatului birocratic plătit din banii contribuabililor şi care a dobândit în decursul timpului numeroase privilegii personale”, a declarat acesta. Liderul PDL din judeţ susţine că orice dezbatere pe tema respectivă trebuie să înceapă cu consultarea primarilor, pentru că ei reprezintă interesele comunităţilor.

„Lovitură dată politicienilor îmbogăţiţi peste noapte”
„Comasarea actualelor judeţe în structuri mai mari prezintă numeroase avantaje. Posibilitatea noilor unităţi administrative de accesare directă a fondurilor europene, structurate pe nevoile concrete ale populaţiei acestora. De asemenea, astfel se pun bazele unei reale autonomii locale, multe dintre atribuţiile direcţiilor deconcentrate fiind preluate de primării”, a adăugat Gligor.
Potrivit liderului democrat-liberalilor hunedoreni, pe lângă îmbunătăţirea şi eficientizarea administraţiei, propunerea de comasare a judeţelor actuale dă o lovitură de graţie acelor politicieni care, profitând de statutul de preşedinte al Consiliului Judeţean, s-au îmbogăţit pe căi oculte, dispunând de bugetul judeţului ca de propriii bani. „Este de notorietate faptul că fondurile Consiliului Judeţean Hunedoara au fost distribuite strict pe criterii politice între primăriile conduse de reprezentanţi ai partidelor care constituie majoritatea în legislativul judeţean. De asemenea, vor fi afectate firmele de «casă», care obţin toate contractele finanţate din bani publici, în urma unor licitaţii organizate la nivelul Consiliului Judeţean, şi care nu vor putea să concureze într-un climat economic corect la nivelul unor structuri mai mari”, a afirmat liderul pedeliştilor hunedoreni.
Preşedintele PDL Hunedoara a mai declarat că aleşii judeţeni ai acestui partid politic vor avea mandat să nu voteze proiectul de iniţiere a „unui referendum ilegal”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Gligor,sa nu uiti de promisiune,unitatea dintre minerii vaii jiului (CNH)si energeticieni (Termocentralele Mintia si Paroseni).

  • Pai s-o facem domnu Gligor! Da asa sa fie! Descentralizarea deciziilor. Ca altfel ne trezim ca am cazut din lac in put! Cat despre Molot...sa se intoarca la catedra sau la oi. Ca doar n-o sa fie bulibasa pe viata...

  • mai gligor , ti-a venit si tie menstruatia? , daca ies ungurii de la guvernare ce faci , te duci iar ,, apa sfintita,, pe la apaprod? nu te mai grabesti sa meri director pe la mintia sau pe la hidrocentrale Hateg? stau firmele voastre pe bara , flamande din cauza bastanilor lui Molot , oare va mai vine vremea LA INFULECAT ?

  • Zisa Gligor dă la Brad.... bla bla. Pai intrebatil care sunt primele 5 argumente petru regionalizare! Credeti ca stie? NOOOO
    Si mai intrebati-l ce ”eforturi”mai face sa-l schimbe din functie pe com. Liviu Dumitru si sa-si puna si aici sluga de casa? Pana acum nu a reusit ... desi a lucrat cu sarg....acum incepe o denigrare media.
    Ba ”baietasule”! Daca se desfiinteaza judetul si IPJ unde iti mai pui slugile? Ce faci cu Viorel de la ISU? Ti-l pirzi si pe el? Oare cu cine a dat el examen? Cu tine........... (depinde undesi cum)

  • bâlbâitul ăsta care zice că e ,,moţucaş,, ar trebui să-şi schimbe cutia de viteze la vorbire ,că trec toate emisiunile la A1 Deva şi el nu începe o frază ........... Cât despre Molozz, nu-l plânge-ţi că parandărătul vine de la firmele PDL nu de la ai săi!!!! La pedeliştii dă contractele cu încredinţare frauduloasă.Unde dracu stă DNA-ul din HD.Poate că adcă se va uni cu AB,vi ăia mai hotărâţi!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

13 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

13 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

13 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

13 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

13 ore ago