Dorin Gligor criticã schimbarea şefilor deconcentratelor

Conducerea judeţeană a PDL critică intenţia de schimbare a şefilor de deconcentrate de către USL.Un nou abuz.

„PDL Hunedoara aduce în atenţia opiniei publice din judeţ faptul că schimbarea conducerii deconcentratelor în care funcţiile de conducere au fost ocupate corect, prin concurs, constituie un nou abuz din partea puterii actuale. Iar vehicularea numelor anunţate chiar prin presa locală devoalează încă un demers care sfidează legea, de data aceasta, la nivel local. Aşa cum am mai spus, s-a ajuns prea departe cu politizarea funcţiilor în instituţiile şi companiile de stat din judeţe. Există directori de unităţi de stat şi instituţii care ocupă aceste posturi ca interimari şi pot fi schimbaţi, dacă se consideră necesar acest lucru. Există directori sau manageri care trebuie schimbaţi, dacă nu au făcut performanţă. Şi există directori buni, competenţi, care au ocupat posturile prin concurs şi care nu pot fi schimbaţi decât cu încălcarea flagrantă a legii”, a declarat Dorin Gligor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL.

Schimbare şi la Registrul Comerţului?

„Ziarele locale confirmă că încălcarea legii în acest mod tocmai se petrece. Deja, anunţă cu dezinvoltură cum vor fi schimbaţi directori ai unor instituţii în care imixtiunea politică este aproape un sacrilegiu. De exemplu, postul de şef  al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara (n.r.-PSD a nominalizat-o pe Ancuţa Suciu pentru acest post). Această instituţie este în subordinea Ministerului Justiţiei, iar pentru ocuparea postului de şef al unui Oficiu judeţean al Registrului Comerţului, există o politică strictă, clară, bazată pe concurs de competenţe, reglementată de acest minister. Mă întreb atunci, cum este posibil să-şi permită cineva să anunţe decizia politică privind schimbarea şefului ORC Hunedoara? Şi cât de consecvent se dovedeşte a fi PSD anunţând această decizie, după ce Ponta a declarat că nu va mai politiza funcţiile publice din deconcentrate, deoarece aceasta ar fi o practică a PDL. Doar a PDL, susţinea Ponta. Ne-am putea întreba cu toţii, în continuare, pe când să ne aşteptăm la schimbarea şefilor de la serviciile de informaţii a jandarmeriei?”, susţine liderul democrat-liberalilor din judeţ.
Gligor adaugă că, asemenea practici au fost instituite în perioada guvernării PSD, din anii 2000-2004. „Atunci s-a instituţionalizat corupţia propagată în întregul aparat de stat din România. Tot atunci, s-a instaurat şi practica emiterii de legi dedicate anumitor demersuri şi interese personale sau de grup. La opt ani distanţă, în anul 2012, de când acelaşi PSD – în alianţă cu PNL şi cu PC – a preluat majoritatea parlamentară, în România se petrece, din nou, acelaşi abuz la nivel naţional în dispreţul absolut al legii şi instituţiilor democratice ale unui stat de drept. Pentru aceşti oameni, timpul a stat în loc”, a afirmat Dorin Gligor. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ma mir ca nu va este rusine...poate ati uitat ce schimbari a facut PDL-ul cand a venit...pana la femeia de serviciu...nu-i mai criticati pe altii ca si voi ati facut la fel! Chiar mai rau

  • Maria are dreptate! Numai ca ,nu a spus, ca de schimbarea pina "la femeia de serviciu", a vorbit Ka.riciu si Victoras a zis prostii ca nu vor fi schimbari.
    Trebuie schimbati si cei pusi de PSD si PNL ca intre timp s-au pedelizat si nu mai fac cinste useleului!

  • după ce v-aţi văzut la guvernare şi la conducerea deconcentratelor sub umbrela lui Băse,v-aţi văzut Nemuritori şi de neânlocuit!!! După cum se vede, a venit scadenţa!!!..iar plânge-ţi că va luat cineva jucăriile!!! Chiar nu vă este ruşine ,,irlandezilor,,(alb, verde portocaliu)!!!!Ce neruşinaţi, ce derbedei!!!! plecaţi acsaă la zama de varză!!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago