Categories: EvenimentFlash

Doi escroci care foloseau metoda „Accidentul”, arestaţi la Deva

Oana Mihnea

Constantin Craioveanu, din judeţul Ilfov şi Costel Merţan, din judeţul Dâmboviţa, ambii de 26 de ani, au fost „cazaţi“ în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Deva pentru 30 de zile, după ce au înşelat un devean prin metoda „Accidentul“.
Bărbatul de 49 de ani, din municipiu, a fost sunat zilele trecute de o persoană necunoscută, care i-a cerut 30.000 euro ca s-o scape pe fiica acestuia de probleme. Mai precis, i-a povestit deveanului că fata lui a provocat un accident rutier grav în Bucureşti, în urma căruia a decedat un minor şi are nevoie de aceşti bani ca să se împace cu părinţii copilului. În cel mai scurt timp, bărbatul s-a întâlnit cu două persoane necunoscute, cărora le-a înmânat doar 14.000 lei, cât a putut face rost. Abia după asta, a vorbit cu fiica sa şi şi-a dat seama că a fost prostit, motiv pentru care a dat fuga la poliţie să reclame escrocii. Cu ajutorul informaţiilor furnizate de devean şi în urma cercetărilor amănunţite, poliţiştii hunedoreni au reuşit să îi prindă pe cei doi în mai puţin de 24 de ore. Unul dintre făptaşi a fost înhăţat dintr-o sală de jocuri de noroc din Deva, în timp ce pompa în păcănele banii primiţi, iar celălalt dintr-o pensiune din Sântuhalm, unde erau amândoi cazaţi. Din fericire pentru partea păgubită, poliţiştii au recuperat de la ei 10.000 lei.
Constantin Craioveanu şi Costel Merţan au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi prezentaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva instanţei cu propunere de arestare preventivă. Instanţa deveană a emis pe numele acestora mandate de arestare pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Cei doi escroci sunt recidivişti, ei fiind condamnaţi în urmă cu câţiva ani la închisoare tot pentru acelaşi gen de fapte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

11 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

11 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

11 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

11 ore ago