Categories: Sport

Doi campioni şi alte şase medalii la lupte libere

Ciprian Marinuţ

Denisa Fodor, de la CNS „Cetate” Deva, şi Viorel Scorei, legitimat la CSS Petroşani, au devenit campioni ai României la lupte libere, obţinând cele mai bune performanţe ale sportivilor din judeţul nostru la Campionatul Naţional al copiilor I, desfăşurat la Târgovişte, la finalul săptămânii. Palmaresul cluburilor hunedorene a mai cuprins încă şase medalii, trei de argint şi trei de bronz. Contribuţia pe cluburi la bilanţul de opt trofee a fost următoarea: CSS Petroşani (1-2-0), CNS „Cetate” Deva (1-0-1), CSS Hunedoara (0-1-2).

Campioană cu mari sacrificii
Luptătoarea Denisa Fodor, antrenată de Suraj Moravan, a obţinut cea mai aplaudată victorie a turneului, întrucât a devenit campioană naţională după ce a concurat accidentată întreaga competiţie. Sportiva de la CNS „Cetate” Deva a cucerit medalia de aur la categoria 48 de kilograme, după patru victorii consecutive, deşi a avut dureri la genunchi încă de la primul meci. În primul tur, la partida cu reprezentanta clubului SCM Bacău, Denisa s-a accidentat la genunchi în primele 20 de secunde, dar a câştigat fără să piardă punct. În ciuda problemelor de la genunchi, Denisa a repurtat o victorie categorică şi în turul secund în faţa unei sportive de la CSM Lugoj, nimeni alta decât campioana ediţiei precedente. Istoria s-a repetat şi în semifinale, Denisa impunându-se în compania unei luptătoare de la CSM Oneşti, deşi medicii turneului au încercat de mai multe ori să oprească meciul. Finala a fost dramatică, din cauza durerilor mari cu care s-a confruntat Denisa, dar sportiva de la CNS Cetate a câştigat până la urmă cu 8-2 în faţa Georgianei Dumitru, de la CSS nr. 5 Steaua Bucureşti, şi a devenit campioană a României. „Nu am mai văzut de când sunt antrenor o sportivă cu o ambiţie atât de mare de a deveni campioană. Dorinţa ei imensă de victorie şi capacitatea de a îndura durerile, deşi medicii şi arbitrii au vrut de  mai multe ori să o oprească să lupte au fost răsplătite cu titlul de campioană. Înainte de finală, Denisa a fost îmbărbătată chiar şi de Vasile Andrei, fost campion olimpic şi fost secretar general al Federaţiei Române de Lupte. Pot spune că a luptat într-un picior şi a câştigat. După turneu am fost cu ea la medic şi s-a constatat că are o contuzie puternică la ligamentele genunchiului şi i s-a pus piciorul în gips pentru două săptămâni, astfel că Denisa va rata o convocare la Lotul Naţional”, a afirmat antrenorul Suraj Moravan. CNS „Cetate” Deva şi-a mai trecut în cont o medalie de argint prin Raluca Cojocaru (ctg. 52) şi trei clasări pe locul cinci prin Valentin Pănoiu (ctg. 47 kg), Sergiu Donu (ctg. 85 kg), Iosif Suler (ctg. 66).

CSS Petroşani, lideră judeţeană la trofee
Dintre cei nouă sportivi de la CSŞ Petroşani, antrenaţi Gheorghe Răducu şi Cristian Popa, trei au reuşit să ajungă pe podiumul de premiere. Viorel Scorei a avut victorii pe linie la categoria 32 de kg şi a obţinut titlul de campion naţional, reuşind cea mai bună performanţă a clubului din Valea Jiului. Alexandru Fije a urcat pe treapta a doua a podiumului la categoria 42 de kg, iar Bianca Titianu a obţinut titlul de vicecampioană naţională la categoria 62 de kg. „Sunt mulţumit de rezultate. Ne-am îndeplinit obiectivul, pentru că noi speram la trei medalii pe care le-am şi obţinut. Cu mai mult noroc, Bianca Titianu putea ieşi campioană, dar a luptat în finală cu o sportivă de la clubul gazdă”, a declarat Gheorghe Răducu.

Cinci finale, trei medalii
Sportivii de la CSS Hunedoara, antrenaţi de  Ioan Boca şi Emil Nicoară, s-au calificat în cinci finale mari sau mici, dar au obţinut doar trei medalii. Cel mai bun rezultat pentru clubul de pe Cerna l-a obţinut Bogdan Buhăianu (ctg. 73 kg), însă el a obţinut doar medalia de argint, după ce anul trecut fusese campion naţional. Raluca Atofanei (ctg. 57 kg) şi Rareş Dan (ctg. 85 kg) au obţinut medalii de bronz, după ce au câştigat finalele mici ale categoriilor lor. În fine, Mihai Streulea (ctg. 32 kg) şi Cristian Făluţă (ctg. 38 kg) s-au mulţumit doar cu clasări pe locul cinci, fiind învinşi în finalele pentru bronz. „Toţi cei trei medaliaţii plus Streulea obţinuseră locul I la un turneu înainte de finală, aşa că aveam pretenţii de la ei să câştige titlul naţional. Din păcate, lipsa de maturitate, emoţiile, unele greşeli şi ghinionul ne-au obligat să ne mulţumim cu mai puţin”, a afirmat antrenorul Ioan Boca.
La competiţia de la Târgovişte au luat parte peste 400 de sportivi de la 45 de cluburi din ţară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

8 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

8 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

8 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

8 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

8 ore ago