Categories: ComunitateFlash

Doar şase şcoli în culpă

Nicoleta Popa

Şcolile hunedorene încă mai au probleme în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor sanitare impuse de programul guvernamental „Cornul şi Laptele”. Este o concluzie a inspectorilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care au luat la puricat, săptămâna trecută, şcolile din judeţ. Din aproximativ 300 de unităţi şcolare controlate, s-a constatat că şase nu respectă condiţiile de păstrare a acestor alimente. Este vorba de trei unităţi de învăţământ din Valea Jiului, o şcoală din Hunedoara, una din Brad şi una din Simeria.

Nu au camere speciale de depozitare
Principalele nereguli semnalate de către inspectorii DSVSA Hunedoara sunt absenţa unor camere separate pentru depozitarea acestor alimente, într-o temperatură constantă de până la +4 grade Celsius, lipsa unui persoane care să se ocupe de păstrarea lor, dar şi de verificarea termenelor de valabilitate şi a calităţii acestora. Deocamdată, şcolile în culpă s-au ales doar cu avertismente verbale. „În urma acestor controale am constatat că nu toţi cei implicaţi în Programul „Cornul şi Laptele” realizează importanţa respectării condiţiilor de păstrare pentru sănătatea copiilor. Vom repeta verificările, şi la următoarea abatere vom aplica şi sancţiuni”, a declarat Mihail Nicolae Rudeanu, directorul coordonator DSVSA Hunedoara.
Tot săptămâna trecută, inspectorii DSVSA Hunedoara au verificat şi condiţiile de funcţionare la procesatorii de materii prime agrozootehnice cu destinaţie produse alimentare de origine animală sau nonanimală, dar şi unităţi specializate în depozitarea şi distribuţia en gros de produse alimentare. În urma acestor controale, au fost aplicate 16 sancţiuni, nouă avertismente şi şapte amenzi contavenţionale în valoare de 4.200 de lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago