Categories: Sport

Doar „zimbrii” joacă în prima etapă

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria, cea mai bine clasată echipă hunedoreană din eşalonul trei, are liber în prima rundă a returului, care va începe vineri, pentru că Viitorul Sânandrei s-a retras din campionat. În schimb, Retezatul Haţeg, va disputa un meci important, pe teren propriu, cu Muncitorul Reşiţa, una dintre contracandidatele directe la evitarea retrogradării.

Duş rece pentru feroviari
CFR Simeria va sta în prima etapă de campionat, astfel că îşi permite luxul să mai joace două amicale cu Dacicus Orăştie (azi) şi cu Voinţa Sibiu (vineri sau sâmbătă). Anterior acestor ultime teste, CFR Simeria (locul 3 în seria C5) a pierdut, scor 0-2, meciul disputat, în deplasare, cu CSM Sebeş (locul 9 în seria C6). Antrenorul Mirel Biriş spune că duşul rece e binevenit, pentru a-i readuce pe jucători cu picioarele pe pământ, şi pune eşecul pe seama unor greşeli individuale. „Au comis grave erori individuale şi au încasat două goluri care ne-au costat pierderea meciului. La primul gol au greşit Roiu, Buta şi Făgărăşanu, iar la al doilea, Gabor a luftat la marginea careului, în poziţie centrală. E drept că am avut şi noi multe ocazii prin Asultanei, Ungureanu, Dăscălescu şi Corobea, însă n-am marcat. Înfrângerea poate fi explicată şi prin faptul  că înaintea meciului, antrenamentele s-au efectuat doar pe teren sintetic, însă cei care au greşit n-au nici o scuză”, a spus Mirel Biriş.

Derby-ul suferinţei
Retezatul Haţeg (locul 16 în seria C5) va juca un meci foarte important în economia luptei pentru evitarea retrogradării, chiar în prima etapă din retur, pe teren propriu, cu Muncitorul Reşiţa (locul 15). Zimbrii ţintesc victoria, deşi în ultimul amical în care au învins cu 3-2 pe Minerul Aninoasa, antrenorul Titi Alexoi n-a fost tocmai mulţumit de echipa sa. „Au respectat sarcinile tactice şi au jucat perfect în primele 30 de minute, în care pe lângă cele trei goluri din primele opt minute, au mai avut alte trei – patru ocazii clare. Însă, la 3-0 s-au crezut echipă mare şi li s-a urcat la cap, astfel că au uitat de tot ce am pregătit la antrenamente şi efectul s-a văzut pe tabelă. Sper să revină cu picioarele pe pământ până la primul meci oficial”, a spus Titi Alexoi, antrenorul echipei Retezatul Haţeg.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

52 de minute ago

Felicitare Florii

54 de minute ago

Felicitare Florii

54 de minute ago

Felicitare Florii

56 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

57 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

57 de minute ago