DNA a făcut contestaţie în dosarul „Gala Bute”. Primarul Resmeriţă, între arest la domiciliu şi arest preventiv

Maximilian Gânju02 bulina neagra cornel resmerita (34)

Emoţii mari pentru primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă (foto), cercetat în stare de arest la domiciliu de către procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. Resmeriţă trebuie să aştepte decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, pentru a vedea dacă rămâne acasă sau va sta în arestul poliţiei în următoarele 30 de zile.
Direcţia Naţională Anticorupţie a contestat decizia judecătorilor Tribunalului Bucureşti, în urma căreia suspecţii din dosarul “Gala Bute”, inclusiv Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, sunt cercetaţi în stare de arest la domiciliu. Procurorii DNA au atacat decizia, iar judecarea cauzei va avea loc la Curtea de Apel Bucureşti. Termenul de judecată a cauzei urmează a fi stabilit de magistraţii Curţii de Apel.
Instanţa care a dispus cercetarea lui Resmeriţă şi a altor inculpaţi în stare de arest la domiciliu i-a impus primarului municipiului Lupeni, ca pe durata arestului, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. O altă obligaţie este să nu comunice cu Adrian Gărdean, Cristofor Alin Condoiu, Alexandru Szecsi, Nicolae Stanciu, Elena Luminiţa Reit, Georghe Gabriel Oltu, precum şi alte persoane ce vor fi audiate în dosar. Poliţiştii din Lupeni au fost desemnaţi cu supravegherea respectării măsurii obligaţiilor impuse, iar în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin lui Resmeriţă, judecătorul l-a avertizat că ajunge după gratii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare