Distribuirea alimentelor de la UE, pe criterii politice?

  Sorina Popa

Cum se întâmplă la noi, nici distribuirea alimentelor de la UE persoanelor sărace din judeţ nu a scăpat de critici. Mai mulţi primari, care nu aparţin USL, s-au plâns că nu li s-au repartizat produsele respective, deşi prin această situaţie, nu trec şi edilii Puterii.

Există un grafic
Ioan Rus, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, susţine însă că există un grafic cu distribuirea alimentelor de la UE şi că acţiunea nu se face pe criterii politice. Apoi, reprezentanţii CJ susţin că întâmpină probleme, deoarece graficele de livrare a produselor alimentare nu au fost respectate de agenţii economici. Astfel, nici jumătate din produsele care revin fiecărei persoane care beneficiază de acest ajutor nu au ajuns în depozitul CJ. De exemplu, agenţii economici nu au livrat nici un litru de ulei, iar din cantitatea totală de mălai, a ajuns doar 68 la sută, din zahăr doar 53 la sută, iar orezul este şi el insuficient deocamdată. Potrivit lui Rus, alimentele primite s-au repartizat deja municipiilor şi oraşelor, iar în decembrie, vor ajunge şi la cei din comunele hunedorene.

Până în martie, anul viitor
În cadrul Planului European de Ajutoare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din România – PEAD 2012, se  distribuie făină, orez, paste făinoase, biscuiţi, făină de mălai, zahăr, ulei, fasole uscată boabe, mazăre boabe în conservă, roşii în bulion şi bulion de tomate. Distribuţia acestor alimente a început în data pe 15 octombrie, din depozitul Consiliului Judeţean Hunedoara, şi ea trebuie finalizată până pe 31 martie anul viitor.
Dintre primăriile care nu au beneficiat de ajutorul de la UE, se numără comunele Şoimuş, Zam sau Vaţa de Jos. La Zam, aproape 300 de persoane trebuie să primească alimentele de la UE, iar la Vaţa de Jos, sunt 574 de beneficiari. Oamenii aşteaptă produsele cu sufletul la gură, mai ales că mai este puţin timp până la sărbătorile de iarnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare