Categories: Comunitate

Distracţie pe cinste la Geoagiu-Băi

Magdalena Şerban

De miercuri până vineri, Staţiunea Geoagiu-Băi a fost un pol al distracţiei, aici având loc „Sărbătoarea Sfânta Maria în cadrul Zilelor oraşului Geoagiu”, eveniment organizat de Primăria Geoagiu şi Consiliul Local, în asociere cu Music TDR Show – Cluj Napoca.
Trei zile de petreceri
Parcarea Hotelului Ceres a găzduit manifestările din acest an, oferind prilejul amatorilor de distracţii de vară să-şi consume energia pe diferite ritmuri muzicale. Manifestarea de la Geoagiu-Băi este un act cultural cu rezonanţă turistică naţională, pentru că, de peste un deceniu, de marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, aici, are loc suita de acţiuni dedicate oraşului. Nici în 2013 nu putea fi altfel, aşa că preţ de trei zile, a fost distracţie pe cinste.
Miercuri, debutul a fost asigurat de un spectacol de muzică uşoară, pus în scenă de Mădălina Clonţa, Andrada Igna şi Sylvie. Joi, publicul şi-a putut purifica sufletul, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului,  în cadrul slujbei de maslu, oficiată la Biserica Ortodoxă din Geoagiu-Băi. Apoi, cum îi stă bine românului, folclorul a pus stăpânire peste staţiune, localnicii, alături de invitaţi şi turişti, bucurându-se de prezenţa unor cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi ansambluri folclorice. Au încântat publicul cu prestaţia lor: Bianca Pascu, Răzvan Furdui, Dana Bulbucan, Ana Berian, Ana Gabor, Florin Ardelean, Ansamblul de dansuri populare „Câmpul Pâinii” din comuna Vinerea, Eva Vlad, Mihai Fegher, Cristian Fodor, Eugen Mihăilă, Nelu Ban Fântână şi Ansamblul de dansuri populare “Germisara”.
Acompaniamentul a fost realizat de Taraful Germisara, condus de Giani Vlad. Manifestările s-au încheiat în aceeaşi notă plină de antren, vineri, formaţia Pact făcând o demonstraţie de rock adevărat. Conform reprezentanţilor administraţiei locale, la evenimentul din acest an au luat parte în jur de patru mii de oameni.
Aşa a fost mereu
„Ziua de 15 August reprezintă în calendarul ortodox cea mai mare sărbătoare religioasă a verii şi anume, Adormirea Maicii Domnului. Prin urmare, nu putea exista un moment mai potrivit pentru celebrarea Zilelor Oraşului. La noi are semnificaţii deosebite, deoarece încă de pe vremuri, toată suflarea zonei se aduna aici, pentru a se bucura de taina Sfântului maslu şi mai apoi, de hora ţărănească. O cronică spune că prin 1935, adică pe timpul preotului Sabău, numai la maslu au participat circa 2.500 de credincioşi. E trist că acum, nu toţi cei care vin la Geoagiu-Băi, merg şi la biserică. Cred că terapia prin folclor şi credinţă constituie un element hotărâtor pentru naţia română. Aşa vom fi veşnici pe aceste meleaguri. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au participat la manifestările dedicate oraşului nostru şi îi aştept cu drag şi la anul”, a subliniat Ioan Vălean, primarul din Geoagiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago