Directorul medical al Spitalului Judeţean Deva arată situaţia reală a Secţiei de Pediatrie. „Unii vor ca în două luni să facem ce nu au făcut alţii în 10 ani”

02-ioan-demeterSorina Popa

Zilele acestea, se tot bate monedă pe faptul că la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva, condiţiile sunt dezastruoase. Este clar acest lucru şi toată lumea este de acord cu asta. Problema este că, din 2010, de când unitatea medicală este administrată de Consiliul Judeţean, nu s-a făcut nimic pentru ca lucrurile să se îndrepte. Acum, probabil şi pentru că ne aflăm înaintea alegerilor, politicienii, direct sau prin interpuşi, s-au dezlănţuit şi dau vina pe actuala conducere a instituţiei judeţene.

Situaţia este cunoscută de multă vreme
Directorul medical al Spitalului Judeţean Deva, dr. Ioan Demeter (foto), susţine că toţi cei care acuză acum conducerea actuală a unităţii medicale, dar şi pe cea a Consiliului Judeţean, au tăcut atâta timp cât liberalii, Mircea Moloţ ca preşedinte al CJ şi managerii spitalului, au fost la putere.
„Situaţia acestei secţii este cunoscută de 20 de ani. Acum, cineva vrea să inventeze roata sau apa caldă. Înţeleg preocuparea faţă de condiţiile de spitalizare a micuţilor pacienţi, dar nu înţeleg de ce persoanele care acum sunt foarte vocale cu acest subiect nu au intervenit când alţii conduceau acest spital şi aveau condiţiile să demareze proiectul. Nimeni nu spune că această clădire nu trebuie reparată, că ea corespunde unei asistenţe medicale moderne. Eu am fost primul care am spus că trebuie rezolvată problema gravă”, arată dr. Ioan Demeter.

Nu au vrut să se facă aripa nouă a spitalului
„Trebuie să cunoaştem istoria acestei secţii (n.r.-Pediatria), altfel nu înţelegem realitatea. În anul 2009, ca director la Direcţia de Sănătate Publică, am realizat oportunitatea, necesitatea, dacă vreţi, obligativitatea efectuării unor reparaţii capitale la spital, inclusiv a mutării Secţiei de Pediatrie într-o altă locaţie. În 2010-2011, ca director medical, am arătat care sunt priorităţile demarării reparaţiei capitale, pentru ca secţiile să funcţioneze în condiţii de siguranţă şi calitate, potrivit normativelor în vigoare. Am propus, în 2010, o aripă nouă, o construcţie de şapte etaje. Managerul de atunci al spitalului, Silviu Didilescu, s-a opus acestui lucru, nu a înţeles necesitatea investiţiei. La fel şi şefii de la judeţ. Din această cauză, doi ani de zile, construirea aripii noi a spitalului s-a tergiversat. Într-un final, conducerea CJ a înţeles, după ce  am adus argumente că este nevoie de o aripă nouă, altfel, Secţia de Pediatrie şi alte secţii monobloc nu pot fi mutate”, a declarat dr. Ioan Demeter.
Spitalul Judeţean a fost acreditat anul trecut. „Nu au fost neconformităţi majore. Toate secţiile au corespuns, inclusiv Pediatria. Sigur că această clădire este veche. Acoperişul este distrus într-un procent foarte mare, pereţii sunt aşa cum sunt, burlanele distruse. Înăuntru s-au făcut tot felul de lucrări de urgenţă, dar degeaba. Din 2009 am realizat că Secţia de Pediatrie trebuie mutată. Dar, în 2010, managerul de atunci s-a opus cu vehemenţă acestui lucru. Dacă atunci s-ar fi demarat construirea aripii noi a spitalului, problema Pediatriei nu mai era acum. Acum, să vii în 2016, în condiţiile în care este altă conducere  a spitalului şi a Consiliului Judeţean, şi să ai pretenţia să repare în două luni ce nu au făcut alţii în 10 ani, mi se pare injust şi este o presiune nemeritată. Atât conducerea spitalului, cât şi cea a judeţului, s-au aplecat asupra situaţiei acestei secţii. Mai mult, am primit bani pentru a se debloca conturile spitalului pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, diverse servicii. Cei de la CJ s-au angajat să doteze cu mobilier şi aparatură modernă noua construcţie a unităţii medicale. Şeful  actual al administraţiei judeţene, care era deputat în momentul în care s-a început investiţia, ne-a ajutat să existe finanţarea necesară”, a afirmat directorul medical.

Mai multe condiţii de respectat
„Nu am început cu mutarea Pediatriei, în condiţiile în care doi ani de zile, cei care conduceau spitalul şi CJ s-au opus să se ridice noua lucrare. Riscam să pierdem banii pentru noul spital, bani veniţi de la Ministerul Sănătăţii, nu de la judeţ. Secţia de Interne a fost cel mai uşor de mutat, ca şi cazuistică. În schimb, la cea de Pediatrie trebuie ţinut cont de patologie, circuite, grupe de vârste.  Acum, s-a stabilit, Secţia de Pediatrie va fi mutată în spitalul vechi, după renovare. Într-un memoriu pe care l-am înaintat  Consiliului Judeţean, am prezentat devizul necesar pentru reparaţiile de urgenţă. Totul se face prin aprobarea aleşilor judeţeni”, a arătat în încheiere, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

13 comentarii la „Directorul medical al Spitalului Judeţean Deva arată situaţia reală a Secţiei de Pediatrie. „Unii vor ca în două luni să facem ce nu au făcut alţii în 10 ani”

 • 2 noiembrie 2016 la 22:05
  Permalink

  PNL se foloseste de copiii nostri ca sa castige capital electoral. Este inacceptabil si vor plati pentru asta.

 • 2 noiembrie 2016 la 23:00
  Permalink

  De ce am impresia, “Sonia” draga, ca ar trebui sa alaptezi copilul la ora asta, nu sa stai pe commenturi?! Sau ei fi vreo mamica pesedista nistorista? 😉

 • 3 noiembrie 2016 la 0:26
  Permalink

  PSD!!! Vrea sa își îngroape incompentența, dând vina pe alții!!!!!

 • 3 noiembrie 2016 la 0:47
  Permalink

  Sunt mama! Am nevoie de fapte, ‘nu de găsit vinovații! La treaba, PSD!

 • 3 noiembrie 2016 la 0:49
  Permalink

  In 10 ani putea face si Demeter una alta, nu doar sa isi umple buzunarele!Acu’ iasa si da vina pe altii…vai vai vai
  Stati linistiti ca ne-am obisnuit cu incompetenta PSD

 • 3 noiembrie 2016 la 0:59
  Permalink

  Nu faceti nicicare nimic, doar incercati sa prostiti lumea!Domnul Demeter sa isi vada de “doftoritul” lui, fara functii si partide ca am trecut de ’89

 • 3 noiembrie 2016 la 1:02
  Permalink

  Dar oare Demeter fiind director medical de 10 ani , de ce nu a avut nici o initiativa / proiect pt pediatrie ?
  De cate ori s a schimbat conducerea , el tot acolo a ramas . De ce nu a facut el nimic ???? De ce a stat cu mainile in san ???
  Rusine psd !!! Un partdid de tractoristi si agramati

 • 3 noiembrie 2016 la 1:06
  Permalink

  Fara partid nu avea functie, stati linistiti, ca doar nu degeaba e asa inalt
  Astea-s practicile de pe vremea lui nea Nicu

 • 3 noiembrie 2016 la 1:18
  Permalink

  Slugoiu pesedist la atac! Haha. Dar de interpusa aia de asistenta nu spune nimic nemernicu’? De smenurile pe care le fac acum in spital! Sau credeti ca doamna Oros o fi vreo eminenta cenusie?! Manevra pesedista. Daca tot nu a prins prostalaul un post de deputat, macar sa isi faca treaba prin intermediari. Ascultati ce spun, dupa alegeri va fi noua lipitoare sefa la spital, incompetentul asta rosu. Acum nu da bine manevra. Stiu bine “sobolanii” astia imputiti ce fac. Insa suntem cu ochii pe ei!

 • 3 noiembrie 2016 la 2:05
  Permalink

  Demeter a fost si manager si director medical la spital si director DSP(mai putin ce-i drept ca fura prea mult si nu mai ramanea si la altii!) si nu a facut nimic pentru bunul mers al activitatii spitalului.
  Nerusinarea cu care acuza pe toata lumea si faptul ca nu recunoaste ca incompetenta lui au dus spitalul in halul in care se gaseste ar trebui sanctionate.
  Pediatria nu e singura sectie din spital care duce lipsa de dotari minime, dar sa mai vorbim de aparatura performanta sau alte dotari.
  Si cu toate astea, plus o serie de infrcatiuni comise, sesizate, “STIUTE!!!” , el, Demeter ramane “neclintit si rece”…

 • 3 noiembrie 2016 la 11:00
  Permalink

  Bai penelistilor, eu nu inteleg cum va gasiti sa comentati tocmai voi !!! TOCMAI VOI CARE ATI CONDUS JUDETUL 12 ANI, voi chiar ne credeti pe toti prosti ? E bine, nu suntem toti prosti ! RUSINE PNL, RUSINE !

 • 3 noiembrie 2016 la 15:16
  Permalink

  Domnule Demeter, a-ti fost 10 ani director in cadrul spitalului, nu a-ti facut nici o initiativa pt modernizarea sectiei de pedriatie!!!! ce tot aruncu cu rahat??!! iesi draqului la pensie, lasa pe altii!

 • 3 noiembrie 2016 la 15:17
  Permalink

  Domnule Demeter, a-ti fost 10 ani director in cadrul spitalului, nu a-ti luat nici o initiativa pt modernizarea sectiei de pedriatie!!!! ce tot arunci cu rahat??!! iesi draqului la pensie, lasa pe altii!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare