Direcţia Silvică, „gaură” de peste 5 milioane lei

30 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 Emil Ignat  8531

Sorina Popa

Direcţia Silvică (DS) Hunedoara are un deficit de peste 5 milioane de lei, constituit din pierderi de producţie şi datorii la furnizori, conducerea unităţii anunţând, ieri, că a solicitat un audit intern de la Regia Naţională a Pădurilor (RNP), pentru a stabili cauzele acestei situaţii financiare dificile.
Fostul director, acuzat de management defectuos
„Avem datorii la furnizori în valoare de 4 milioane de lei şi o pierdere faţă de producţia prognozată în sumă de 1,27 milioane lei. Am anunţat această situaţie conducerii RNP, iar săptămâna viitoare vom avea un control de audit intern, pentru a stabili sursele şi cauzele acestui deficit”, a declarat directorul DS Hunedoara, Emil Ignat (foto), într-o conferinţă de presă.
Vrea să redreseze firma
Numit în funcţie de o lună de zile, directorul Ignat acuză fosta conducere a DS Hunedoara, de practicarea unui management neperformant. El susţine că nu a putut lua legătura cu fosta echipă managerială, pentru că aceasta a transmis documente conform cărora s-ar afla în concediu medical. „Este cea mai dificilă perioadă prin care trece Direcţia Silvică Hunedoara. Am preluat instituţia cu conturile goale“, a spus Emil Ignat. Cu toate acestea, salariile angajaţilor sunt achitate la zi, dar s-a renunţat la acordarea bonurilor de masă. Pentru redresarea economică a Direcţiei Silvice, actuala conducere are în plan să valorifice mai bine potenţialul economic al unităţii, începând cu organizarea unor licitaţii, pentru valorificarea „piesă cu piesă“ a masei lemnoase valoroase (cireş, paltin, frasin, stejar), pentru fabricanţii de furnir, dar şi relansarea activităţilor de turism, vânătoare sau a celor de colectare a fructelor de pădure.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Cică săgetătorii au intrat în panică, pentru că, de câteva zile, pe la birturile de cartier, în reşedinţa de judeţ,...

Bulina alba

Ioan Samoilescu, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că a fost de acord să facă publice listele cu beneficiarii Planului european de...

Bulina neagra

Simion Mariş, primarul oraşului Geoagiu Pentru că este acuzat de către unii locuitori ai oraşului de subiectivism în întocmirea listelor...

Închide