ActualitateFlash

Direcţia Silvică, „gaură” de peste 5 milioane lei

02 Emil Ignat  8531

Sorina Popa

Direcţia Silvică (DS) Hunedoara are un deficit de peste 5 milioane de lei, constituit din pierderi de producţie şi datorii la furnizori, conducerea unităţii anunţând, ieri, că a solicitat un audit intern de la Regia Naţională a Pădurilor (RNP), pentru a stabili cauzele acestei situaţii financiare dificile.
Fostul director, acuzat de management defectuos
„Avem datorii la furnizori în valoare de 4 milioane de lei şi o pierdere faţă de producţia prognozată în sumă de 1,27 milioane lei. Am anunţat această situaţie conducerii RNP, iar săptămâna viitoare vom avea un control de audit intern, pentru a stabili sursele şi cauzele acestui deficit”, a declarat directorul DS Hunedoara, Emil Ignat (foto), într-o conferinţă de presă.
Vrea să redreseze firma
Numit în funcţie de o lună de zile, directorul Ignat acuză fosta conducere a DS Hunedoara, de practicarea unui management neperformant. El susţine că nu a putut lua legătura cu fosta echipă managerială, pentru că aceasta a transmis documente conform cărora s-ar afla în concediu medical. „Este cea mai dificilă perioadă prin care trece Direcţia Silvică Hunedoara. Am preluat instituţia cu conturile goale“, a spus Emil Ignat. Cu toate acestea, salariile angajaţilor sunt achitate la zi, dar s-a renunţat la acordarea bonurilor de masă. Pentru redresarea economică a Direcţiei Silvice, actuala conducere are în plan să valorifice mai bine potenţialul economic al unităţii, începând cu organizarea unor licitaţii, pentru valorificarea „piesă cu piesă“ a masei lemnoase valoroase (cireş, paltin, frasin, stejar), pentru fabricanţii de furnir, dar şi relansarea activităţilor de turism, vânătoare sau a celor de colectare a fructelor de pădure.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura