Comunitate

Din suflet pentru suflet: campania ,,Daţi 1 leu pentru pensionarii săraci’’

Puţini oameni se mai gândesc la semenii lor, în aceste vremuri de cumpănă. Odată cu criza, nu au dispărut însă cei cu suflet mare, care ajută pensionarii, în principal bătrânii singuri, oamenii cu venituri materiale reduse.
În „Anul European de Luptă Împotriva Sărăciei şi a Excluziunii Sociale“ şi totodată, pentru compensarea parţială a crizei economice, Federaţia Naţională „OMENIA“ a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România a iniţiat campania socială „Daţi 1 leu pentru pensionarii săraci!“, cu prima etapă de desfăşurare între 1 iulie – 31 decembrie 2010. Cu 143 de asociaţii şi peste 1.400.000 de membri în cele 8.300 de localităţi din toate judeţele ţării, Federaţia Naţională „OMENIA” are, cu siguranţă, capacitatea de a gestiona acest proiect de amploare. Banii colectaţi sunt destinaţi ajutorării vârstnicilor aflaţi în risc social şi cu probleme de sănătate, iar pentru strângerea lor, sunt vizate societăţi comerciale, organizaţii, partide, reprezentanţi ai societăţii civile, români din ţară şi din străinătate şi toţi cei care doresc să ofere o mână de ajutor semenilor vârstnici care trăiesc singuri şi nu au alte surse de venit, decât pensia de până în 600 de lei.
Alături de celelalte CARP-uri, CARP „Speranţa“ Hunedoara este direct implicată în susţinerea acestei acţiuni sociale şi este deschis în primirea oricăror sugestii, menite să contribuie pozitiv la succesul proiectului. Regulamentul de desfăşurare a campaniei, precum şi modul transparent de repartizare a sumelor se pot vizualiza accesând site-ul aferent Federaţiei Naţionale „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, www.fn-omenia.ro, în emisiunile de ştiri ale posturilor de televiziune online OMENIA TV şi ONG TV, în revista OMENIA, Buletinul Info Carp „Speranţa“ Hunedoara şi în mass-media.
Conturile în care doritorii pot face donaţii sunt:
– RO70 RZBR 0000 0600 1266 2580 deschis la RAIFFEISEN BANK SA HUNEDOARA şi
– RO73 RNCB 0162 0198 1466 0701 deschis la BCR HUNEDOARA.
De asemenea, se mai pot depune şi la casieria CARP „Speranţa“ Hunedoara, cu sediul în Hunedoara, B-dul Corvin, nr. 12, Ap 112-113, parter. Pe chitanţă se va face menţiunea „Donaţii în cadrul campaniei de solidaritate „Daţi 1 leu pentru pensionarii săraci“. Tot la CARP „Speranţa“ Hunedoara, există o comisie care se ocupă în mod special de desfăşurarea şi monitorizarea campaniei şi o cutie personalizată, amplasată în cadrul instituţiei şi destinată acestei acţiuni.
Pentru orice detalii sau informaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa fie telefonic, la unul dintre numerele 0254/715.834 (secretariat CARP „Speranţa“ Hunedoara), 0749/276.651 (Preşedintele CARP „Speranţa“ Hunedoara, dipl. Ovidiu Viorel Morariu), personal, la sediul asociaţiei sau prin e-mail la adresele:
[email protected] Bucureşti sau
[email protected].
Organizatorii acestei lăudabile iniţiative îşi manifestă o mare încredere în materializarea campaniei sociale, unică în felul ei pentru perioada postdecembristă, gândită ca o modalitate de manifestare a spiritului de solidaritate la nivel naţional cu persoanele vârstnice, afectate de măsurile de austeritate anunţate de Guvernul României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura