Politica si administratie

Din nou, mare scandal în Consiliul Local Deva! „Păruiala“ dintre Oancea şi Mareş continuă!

Sorina Popa

Primarul Florin Oancea (foto stânga) a avut, ieri, un schimb dur de replici cu consilierul local Răzvan Mareş (foto dreapta). Până aici, nimic nou, pentru că, nu-i aşa, ne-am obişnuit cu certurile din Consiliul Local Deva, dintre cei doi, din momentul în care Mareş a pierdut funcţia de viceprimar.

Acuzaţii grave şi ameninţări cu procese
Ieri, la şedinţa legislativului local devean, toată lumea s-a certat cu toată lumea. Primarul cu Răzvan Mareş, alesul local Ioan David cu secretarul municipiului, Laura Sârbu, consiliera UDMR, Marta Mate, cu părinţii unor elevi care vor fi mutaţi la alte şcoli. Până şi şeful Poliţiei Locale Deva şi-a ieşit din pepeni, lucru greu de crezut, dar adevărat. Ce mai, o nebunie totală, care s-a terminat cu acuze grave şi ameninţări cu procese.
Consilierul local Răzvan Mareş i-a reproşat primarului Florin Oancea că ascensorul de pe Cetate nu funcţionează, că nu se strânge gunoiul din oraş. Când a auzit una ca asta, edilul şef a replicat imediat. „Sunteţi un ipocrit“, i-a spus Oancea lui Mareş. „Pentru tot ce spuneţi, veţi răspunde în instanţă“, i-a replicat consilierul local edilului şef al reşedinţei de judeţ.

„Mircia Muntean a câştigat, nu PSRo!“
„Cine este cel mai vocal? Persoana care vorbeşte mereu în numele devenilor, dar a fost votată pe o listă. Ceea ce m-a deranjat astăzi. Cu bune, cu rele, Mircia Muntean a fost ales de deveni de cinci ori în funcţia de primar. El a câştigat zdrobitor totdeauna. Rezultatul pe care l-a luat PSRo în 2016 i se datorează lui Mircia Muntean şi nu acestui consilier local care susţine acum că vorbeşte în numele devenilor. Când s-au făcut măsurători în campania electorală, el (n.r. Răzvan Mareş) nu a avut nici trei la sută. Acela a fost motivul pentru care a venit cu braţele deschise pentru a face alianţă cu PNL la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al Devei. Am zis că facem alianţă, crezând că este bine intenţionat şi vrea să facă administraţie. Dar m-am convins rapid că are o altă agendă. Acum, din nou, are altă agendă. Dacă un an şi două luni am tăcut, de astăzi nu mai tac. Eu, Florin Oancea, primarul votat de deveni, nu pot să spun azi, dragii mei deveni, pentru că nu am intrat încă în mentalul colectiv. Tot ceea ce fac, fac împreună cu echipa. Dacă el (n.r. Mareş) voia să facă ceva, trebuie să se implice când a fost viceprimar. Când cineva vine să-şi asume toată lupta pentru deveni, nu e în regulă. Se ştie, contractul pentru ridicarea gunoaielor a fost încheiat cu ADI Deşeuri, nu cu primăria. Şi vine acest consilier local să reclame situaţia. Eu m-am implicat în situaţia gunoiului din municipiu şi s-a văzut asta. Au început să lucreze cei care se ocupă acum cu ridicarea deşeurilor. Dacă nu mă implicam, Deva era groapă de gunoi. Dar Deva nu este groapă de gunoi. Sunt multe castane fierbinţi în mâinile mele. Le rezolvăm pe toate, dar nu de pe o zi pe alta. A început campania electorală, asta e clar. Toţi sunt sfinţi acum. Nici unul nu e traseist. Dar dacă te uiţi în CV-urile lor, au trecut pe la nu ştiu câte partide politice. Pentru ce? De dragul devenilor? Sau pentru a fi pe un loc eligibil şi a pune mâna pe ştampilă ca şef de organizaţie judeţeană? Nu vreau să transfer lupta personală într-o luptă în Consiliul Local şi să fie afectaţi devenii. Chiar dacă voi ridica tonul şi chiar dacă acea persoană şi-a făcut un scop al vieţii din a mă da în judecată în speranţa că va câştiga şi eu să-i plătesc salariul pe următorii cinci, 10 ani, şi el să stea liniştit“, a declarat primarul Florin Oancea, la finalul şedinţei de consiliu local.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago