Din arest la domiciliu a ajuns, din nou, după gratii

03 bota arestatMaximilian Gânju

Unul dintre inculpaţii în dosarul Simota-Litera a ajuns în arest preventiv, pentru că nu a respectat obligaţiile impuse de instanţă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba au decis, luna trecută, în cazul lui Gheorghe Bota, inculpat în dosarul Simota-Litera, că este suficientă măsura arestului la domiciliu şi poate fi cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi vătămare corporală fără a sta în arest. Împotriva lui Bota au fost dictate şi o serie de interdicţii pe care ar fi trebuit să le respecte, iar de acest lucru ar fi trebuit să se asigure ofiţerii IPJ Hunedoara, ceea ce au şi făcut. Poliţiştii au descoperit că Gheorghe Bota a încălcat decizia instanţei şi l-au readus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara, iar aceştia au dispus înlocuirea măsurii iniţiale cu cea a arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, ca urmare a încălcării obligaţiilor pe care persoana în cauză le avea pe durata arestului la domiciliu.
„Admite cererea formulată de DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara şi înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Gheorghe Bota cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.04.2014, până la 15.05.2014”, se arată în comunicarea magistraţilor. Alături de Bota, în acest dosar mai sunt cercetaţi alţi 13 inculpaţi, toţi fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, instigare la vătămare corporală gravă. Liderul grupării era afaceristul din Valea Jiului, Alin Simota, au arătat procurorii, iar mâna lui dreaptă, Cristian Litera, cel care i-a fost şi gardă de corp o perioadă.
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile depuse de Gheorghe Bota şi Alin Simota la măsura arestului preventiv, aşa că amândoi rămân după gratii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.