Devenii nu se înghesuie la ajutoare pentru căldură

Cristina Ghenea

Devenii nu se înghesuie să ceară subvenţii pentru încălzire. Deşi a trecut o săptămână de când reprezentanţii primăriei au dat startul la depunerea dosarelor, nici unul dintre consumatorii racordaţi la sistemul centralizat nu a solicitat ajutor pentru căldură.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Deva, în prima săptămână în care cetăţenii au putut solicita un astfel de ajutor, s-au depus 57 de dosare. „Şase dintre solicitări au venit din partea celor care folosesc încălzirea cu lemne iar 51 de dosare au fost depuse de către cei care utilizează centrala pe gaz. Din partea consumatorilor care utilizează energie termică furnizată în sistem centralizat nu am primit, deocamdată, nici o cerere”, a declarat Elena Ivan, şefa SPLAS Deva. Aceasta a adăugat că dosarele pot fi depuse în continuare, până cel târziu în data de 25 octombrie, iar subvenţiile se vor acorda pe o perioadă de cinci luni, începând din noiembrie. Ajutoarele vor fi cuprinse între 19 şi 262 lei lunar – în cazul încălzirii cu gaz şi între 16 şi 58 lei lunar, în cazul încălzirii cu lemne.
Iarna trecută, au beneficiat de ajutor pentru căldură aproximativ 2.900 de deveni, dintre care 1.311 erau racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

One thought on “Devenii nu se înghesuie la ajutoare pentru căldură

  • 18 octombrie 2012 la 11:44
    Permalink

    Pe naiba nu se inghesuie. Nu mai poti sa te apropii de administratia financiara din cauza cozilor pt. ajutoare la caldura.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare