Categories: Actualitate

Deva, un oraş tot mai „inteligent”

Adriana Năstase

Mai mult Internet gratuit în Deva, anunţă primăria reşedinţei de judeţ. Astfel, în cadrul conceptului de oraş inteligent, au fost adăugate alte puncte de acces gratuit la Internet, pe bulevardul Dacia şi Strada Salcâmilor.

De asemenea, aici au fost instalate trei camere de supraveghere video, conectate la inelul central al Centrului de Comandă şi Control al Poliţiei Locale din Deva. Zonele iniţiale cu Internet gratuit sunt: Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei – Piaţa Arras – Platforma Ardealul – Zona Deva Mall (intersecţia B-dul Decebal cu B-dul Iuliu Maniu) – Zona Poşta Veche (intersecţia B-dul 1 Decembrie 1918 cu B-dul Iuliu Maniu) – Zona Tribunal – Prefectură.
„Oraşul Inteligent (Smart City) este un deziderat de anvergură, dar cu paşi siguri facem progrese în implementarea acestui concept şi în oraşul nostru. Astfel, exemplificăm abordarea integrată prin proiectele derulate, acestea incluzând tehnologii de referinţă: reţele de comunicaţii de mare viteză cu fibră optică, iluminat ecologic prevăzut cu sistem de telemanagement, irigarea automată cu senzori a spaţiilor verzi, sisteme de informare infokiosk, display-uri de informare publică şi alte soluţii utile pentru comunitate”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Deva. Parola de acces public este: deva2020. Implementarea Proiectului de acces liber la Internet al cetăţenilor şi turiştilor continuă în municipiul Deva. În perioada următoare vor mai exista şi alte zone propuse spre a fi incluse în proiect.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

10 ore ago