Deva: şi Bulevardul Iuliu Maniu intră în reabilitare!

Oana Mihnea

Primăria Deva a dat ieri ordinul de începere a lucrărilor pentru cel de-al cincilea proiect susţinut din fonduri nerambursabile. Este vorba despre reabilitarea spaţiului public urban Bulevardul Iuliu Maniu, până la intersecţia cu Calea Zarandului.
Valoarea totală a investiţiei este de 13.123.194,63 lei, din care 10.491.496,65 lei reprezintă bani din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar 327.094,18 lei vin de la bugetul local. Se vor face lucrări de modernizare a 33.955 mp, care cuprind trotuare şi zone pietonale, suprafaţă pentru piste de biciclete, parcări, multe spaţii verzi şi sisteme de irigare a acestora, sistem de iluminat cu led şi mobilier urban modern.
Încă un sens giratoriu
Noutatea constă în amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu Calea Zarandului şi eliminarea trecerii de pietoni şi a intersecţiei din zona Baroului de Avocaţi. „La DN7 era o problemă cu maşinile mari care trebuiau să se întoarcă în gară. Mai mult decât atât, vom închide accesul de la piaţă spre Baroul de Avocaţi şi va rămâne doar întoarcerea de la gară, acesta reprezentând un atu pentru a face sensul giratoriu. Unul putea fi făcut şi la intersecţia cu Bulevardul Decebal, dar momentan nu se poate, din cauze financiare, dar şi privitoare la trafic. Însă, vom lua în considerare şi această variantă atunci când vom reabilita şi porţiunea de bulevard de la Mall spre Piaţa Arras. Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Deva pentru deranjul creat, dar la sfârşitul anului, oraşul va arăta altfel“, a declarat Petru Mărginean (foto), primarul Devei.
Parcările nu vor mai fi o problemă
„Proiectul are mai multe direcţii de dezvoltare. Cea mai importantă dintre ele se referă la aspectul circulaţiei, respectiv fluidizarea traficului şi separarea concretă a tipurilor de circulaţie. O altă problemă este aceea a parcării din apropierea intersecţiei cu Calea Zarandului, astfel încât să se poată circula în condiţii normale. O să fie amenajate mai multe locuri de parcare şi se va crea legătura între pistele de biciclete şi celelalte proiecte“, a precizat arhitecta Claudia Slivinschi, autoarea proiectului de modernizare.
Lucrările vor începe în zilele următoare şi ar trebui să se încheie până la sfârşitul anului în curs.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ce distractie va fi cand se va lucra la sensul giratoriu in conditiile in care e inchis si podul de la Soimus si toata circulatia auto este pe DN7 prin Deva

Recent Posts

Cum se descurcă constructorii cu creșterea prețurilor la materiale

Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai…

o oră ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

o zi ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

o zi ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

o zi ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

o zi ago