Categories: Ultima Ora

DEVA: Persoanele care primesc hrană de la cantina primăriei și asistență socială vor trebui să muncească

 

 Persoanele care primesc alimente de la cantina socială a Primăriei Deva sau cele care beneficiază de diverse forme de asistenţă din partea autorităţilor locale vor trebui să muncească un anumit număr de ore pe lună pentru ca municipalitatea să le mai acorde aceste facilităţi, a declarat primarul municipiului, Petru Mărginean.

Funcţionarii Primăriei Deva lucrează la un proiect de hotărâre care va stabili formele prin care beneficiarii de asistenţă socială vor fi angrenaţi în diverse activităţi utile comunităţii locale. Forma finală a documentului va fi decisă de consilierii locali. ”Trebuie să se înţeleagă un lucru: cu toţii avem drepturi şi obligaţii. Indiferent că se vor supăra unii sau alţii, noi trimitem ajutoare în alimente, alţii primesc ajutoare de urgenţă sau alte ajutoare speciale. Toate sunt din bani publici. (…) Sunt oameni care nu au locuri de muncă, dar cred că pentru ajutoarele pe care le primesc de la cantină sau pentru ajutoarele băneşti trebuie să efectueze câteva ore de muncă, deoarece toţi cetăţenii, de oriunde, muncesc pentru a-şi câştiga existenţa”, a spus primarul Devei. El a atras atenţia că persoanele care nu vor dori să muncească vor pierde ajutoarele sociale.

Primarul a menţionat că un prim exemplu a fost dat de beneficiarii de ajutoare sociale dintr-un cartier sărac al municipiului Deva, aceştia fiind solicitaţi la activităţile de curăţenie de primăvară din zona în care trăiesc. “Cred că este normal ca, mai ales în locurile în care locuiesc, să treacă la curăţenie. Noi am trimis maşinile de gunoi acolo pentru a strânge mizeria”, a afirmat primarul Petru Mărginean. Edilul a menţionat că în perioada următoare se va face curăţenie şi la intrarea în oraş, inclusiv pe marginea liniilor de căi ferate.
Aproape 400 de persoane din municipiul Deva primesc hrană de la cantina socială, iar 170 de familii beneficiază de ajutoare sociale. (Sorin Blada, Agerpres)) 

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago