Categories: Actualitate

Deva: Festivalul Virşlilor a ajuns la a V-a ediţie

Adriana Clej

Începând de mâine, în Piaţa Cetăţii din Deva, va avea loc a V-a ediţie a Festivalului Virşlilor, care se va desfăşura până duminică.
Festivalul este organizat de Primăria municipiului Deva, împreună cu Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, Serviciul Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură Deva în parteneriat cu CRED-Centrul European pentru Dezvoltare Rurală.
Timp de trei zile, producători din mai multe judeţe ale ţării îşi dau întâlnire la poalele Cetăţii Deva, la festivalul care promovează cultura gastronomică locală şi tradiţiile zonei. Pe lângă delicioşii cârnăciori picanţi, preparaţi după reţete străvechi, evenimentul reuneşte comercianţi care vor oferi spre vânzare dulciuri, produse de artizanat, bijuterii, obiecte religioase, suveniruri, bere şi băuturi răcoritoare.
Din programul festivalului nu lipsesc concertele de muzică pop şi folclor, susţinute de artişti şi trupe de renume din ţară. Spectacolele încep zilnic, la ora 18.30.
Mâine, sâmbătă, participanţii la festival sunt invitaţi la o provocare delicioasă, de a lua parte la „Concursul de mâncat virşli”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago