Categories: Sport

Deva dă şah Diviziei A

Ciprian Marinuţ

Echipa Clubului de Şah Deva a reuşit promovarea în Divizia A (al doilea eşalon valoric, după Superligă), întrucât a beneficiat de invitaţia Federaţiei Române de Şah, după ce s-a clasat pe locul doi la turneul Diviziei B, seria a III-a Transilvania.

Invitaţie pe valoare, nu pe ochi frumoşi
Echipa deveană a fost devansată la turneul de calificare al Diviziei B, seria III – Transilvania, de  CSM Baia Mare, însă a promovat în Divizia A, graţie valorii componenţilor şi a unui loc liber apărut în urma retragerii clubului Contor Zenner Arad. „Turneul zonei Transilvania a fost cel mai puternic dintre cele trei serii de Divizia B, iar jucătorii noştri sunt bine cotaţi în clasamentele F.R. Şah. Astfel, Clubul de Şah Deva a fost întâiul care a primit din partea Federaţiei oferta de a promova în Divizia A, în urma retragerii, din motive financiare, a celor de la Contor Zenner Arad”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Turneu reuşit
Echipa deveană, formată din maeştrii internaţionali Costel Burnoiu şi Codruţ Florescu, maestrul FIDE Iuliu Hegheduş şi junioara Daria Vişănescu, maestră FIDE, a obţinut patru victorii şi trei remize la turneul desfăşurat la Sighetu Marmaţiei. Devenii au remizat, scor 2-2 cu CSM Baia Mare, câştigătoarea turneului, CS Medicina Timişoara II şi CS Unio Satu Mare şi au dispus de echipele CS Sig Mar Sighetu Marmaţiei (2,5 la 1,5), Vados Arad (3,5 la 0,5), CSM Cluj (3 la 1) şi AS Bistriţa (3,5 la 0,5). „Cele mai multe puncte, 5,5 , le-a obţinut Iuliu Hegheduş, care a reuşit şi cea mai valoroasă şi spectaculoasă partidă a turneului. Foarte bine au jucat şi Daria Vişănescu, care a făcut cinci puncte şi Costel Burnoiu, care a strâns 4,5 puncte, fără să piardă nici un joc. Singurul care a dezamăgit puţin a fost Codruţ Floresc, însă şi el a fost pe plus”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago