Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului-Retezat, promovată în cadrul Târgului de Turism de la Londra

Alături de Delta Dunării, Colinele Transilvaniei, Eco Maramureş, Băile Tuşnad şi împrejurimile, Pădurea Craiului şi Ţara Dornelor, Ţara Haţegului – Retezat, a treia destinaţie ecoturistică certificată din România, a fost prezentă la Londra, în perioada 1-4 februarie, în cadrul Destinations: The Holiday & Travel Show.
Acest lucru a fost posibil cu ajutorul Romanian-American Foundation şi Fundaţiei pentru Parteneriat, iar standul Discover Eco-Romania, coordonat de Asociaţia de Ecoturism din România, a fost singurul care a reprezentat ţara noastră la acest prestigios târg de turism.
„Ne-am bucurat că am putut fi prezenţi la acest târg internaţional, primul dintr-o serie mai lungă de evenimente de promovare la care ne-am propus să ajungem în următorii doi ani. Considerăm că Destinaţia ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat a atins acea maturitate la care aceste acţiuni sunt absolut necesare. Desigur, mai avem multă muncă de depus, lucrurile trebuie îmbunătăţite constant. Dacă la capitolul infrastructură nu avem mari probleme, trebuie să ne îmbunătăţim serviciile, pentru a crea experienţe pentru turiştii noştri. Şi de această dată, produsele tradiţionale din destinaţiile de ecoturism au fost cele care i-au fascinat pe englezi şi i-au convins să ne viziteze ţara, momentele cu specific românesc însoţite de degustări fiind de un real succes. Interesul la standul nostru a fost mare şi ne bucurăm că, alături de Ţara Haţegului – Retezat, am putut promova şi alte obiective importante din judeţul Hunedoara. Pentru acest lucru le mulţumim partenerilor noştri, Parcul Naţional Retezat, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, reprezentanţilor centrelor de informare turistică şi ai pensiunilor, care au depus un efort considerabil pentru a trimite la Londra materiale de promovare de înaltă calitate” – a declarat Anca Rusu, de la Asociaţia de Turism Retezat, managerul Destinaţiei ecoturistice Ţara Haţegului – Retezat.
Zona Ţara Haţegului – Retezat este singura din ţară care are pe teritoriul său două situri de importanţă internaţională, recunoscute şi promovate de UNESCO (Rezervaţia Biosferei Retezat şi Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului), trei arii protejate mari (Parcul Naţional Retezat, Parcul Natural Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şi Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina), dar şi o destinaţie ecoturistică recunoscută la nivel naţional, de către Ministerul Turismului.
Destinaţia ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat este coordonată de către Asociaţia de Turism Retezat – unitate de management, iar partenerii care contribuie la dezvoltarea zonei sunt: Administraţia Parcului Naţional Retezat, Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti, Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, Instituţia Prefectului judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Decebal“ Hunedoara, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu“ Haţeg, Unităţile Administrativ – Teritoriale din Ţara Haţegului, Asociaţia Intercomunală Ţara Haţegului şi mai mulţi operatori în turism din zonă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.