Categories: EvenimentUltima Ora

Descindere a poliţiştilor şi procurorilor la o un ONG din Vulcan

Poliţiştii din Vulcan au deschis un dosar penal în urma unei percheziţii efectuate în noaptea de joi spre vineri, la sediul Fundaţiei „Raza Speranţei” şi vor să afle cum erau primite şi împărţite ajutoarele umanitare. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani vor să afle cum se distribuiau ajutoarele primite de peste hotare de către fundaţia din Vulcan, dar şi alte aspecte.

„Se fac cercetări cu privire la modul cum au fost primite şi distribuite mai multe ajutoare umanitare, bunuri de larg consum primite de la ONG-uri din străinătate, către anumite categorii sociale. Este un dosar penal în urma unor sesizări şi se fac verificări sub coordonarea Parchetului”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Poliţiştii au descins la sediul fundaţiei din Vulcan în urma unei sesizări venite prin Serviciul 112, iar timp de aproape trei ore au verificat şi inventariat o serie de produse, cele mai multe de uz industrial cum ar fi vopsea lavabilă, detergenţi etc. şi care tocmai ajunseseră cu un autotren la sediul ONG-ului.

Preşedintele Fundaţiei „Raza Speranţei” Vulcan, prezent la verificările poliţiştilor, a declarat că nu are nereguli şi nu înţelege de ce i s-a făcut sesizarea. „M-am trezit cu Poliţia la descărcarea TIR-ului. Au primit sesizare şi ne-am trezit cu control, cu procuror. Cineva o fi sunat la 112, este pentru prima dată când am păţit treaba aceasta. Nu este nimic în neregulă, actele, s-a numărat tot. Acestea produse au venit prin donaţie, noi lucrăm cu această organizaţie încă din 2000. (…) Dacă ne trezim cu controale din acestea, cred cei de dincolo că… Nu mai dăm garanţie, noi avem o garanţie acolo. Dacă vine poliţia peste noi îşi pun şi ei întrebări. În 15 ani de zile este pentru prima dată când vine să ne verifice, ne-am trezit cu control acum”, a declarat Constantin Trufaş, preşedintele Fundaţiei „Raza Speranţei” Vulcan. Potrivit acestuia, toate produsele erau destinate unor acţiuni de ajutorare a familiilor nevoiaşe din localităţile Văii Jiului. Trufaş susţine că membrii fundaţiei au identificat mai mulţi bătrâni din localităţile zonei şi cu produsele primite vroiau să le refacă locuinţele. (Maximilian Gânju)

 

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Primaria de ce nu da ajutoare pentru cetatenii saraci ,de ce tot asteapta sa primeasca de la europeni ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago