Categories: Actualitate

Deschiderea primăverii

Volodia Macovei

Pentru că mâine debutează, şi teoretic şi practic, primăvara noastră, poate ar fi bine să lăsăm deoparte nefericitele scandaluri politice, care ne amărăsc viaţa în ultima vreme, şi să vorbim despre speranţă, despre renaştere şi, mai ales, despre doamnele şi domnişoarele care sunt mereu sărbătorite în această perioadă, ca permanentă reamintire a ceea ce înseamnă frumuseţe şi viaţă.
„Cine a văzut speranţa, nu o mai uită. O caută sub toate cerurile şi printre toţi oamenii. Şi visează că, într-o zi, o va întâlni din nou, nu se ştie unde, poate între ai săi”. Aşa spune scriitorul mexican, laureat al premiului Nobel pentru literatură, Octavio Paz, în „Labirintul singurătăţii”. Cât de luminoasă ar fi viaţa noastră, dacă ne-am amintit că am văzut speranţa, chiar de mai multe ori, dar am uitat faptul că, în momentele de disperare, ea există undeva, poate ascunsă, poate chiar lângă noi, dar ne păstrăm orbiţi de nefericire şi nu o mai căutăm, nu mai credem în ea.
Primăvara a fost mereu asociată cu deschiderea privirii către viitor, cu o nouă şansă, cu dezvăluirea de noi drumuri, cu lepădarea de întuneric şi nefericire. A fost şi a rămas aşa, astfel încât, începând de mâine, am putea exersa din nou recuperarea voinţei de viaţă, recuperarea drumurilor pierdute, chiar ieşirea din labirint. Nouă, românilor, în special, ne-ar face bine o infuzie tare cu primăvară de durată. Ne-ar face bine să ne amintim că nu suntem fără rost, aşa cum se străduie unii să ne convingă, să ne amintim că avem, chiar dacă am renunţat temporar, ţinte, idealuri, legate de bucurie, fericire, împlinire şi, evident, ca un corolar, speranţă.
Femeile, doamnele şi domnişoarele ce populează cu gingăşie vieţile noastre, sunt simbol al debutului primăverii, pentru că ele duc în permanenţă viaţa, îi dau mereu o şansă. Lor ar trebui să le dedicăm, nu monumente firave ce ocolesc timpul – chiar stând în el –, ci voinţa noastră de a fi mai buni, mai dedicaţi, mai fericiţi, mai puternici. Adică viaţa însăşi trebuie să le-o dedicăm.
Acum, când primăvara stă să se înfiripe în noi, dorim tuturor hunedorencelor să se împlinească frumos şi să fie fericite!

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

33 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

37 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

37 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

37 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

41 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

41 de minute ago