Sport

Deschidem play-off-ul cu gândul la o revanşă. Primul adversar: Gloria Buzău

Claudiu Sav

Echipa noastră deschide faza play-off-ului Ligii a doua, mâine, odată cu confruntarea cu Gloria Buzău, pro­gra­mată de la ora 19:00. Va fi al doilea meci în nocturnă din istoria grupării noastre, după cel din septembrie 2021 cu FCSB şi totodată un pream­bul al duelului cu CFR Cluj, de marţea viitoare, din sferturile de finală ale Cupei României.

Amical de lux
Corvinul şi Gloria Buzău au stat, faţă în faţă, în sezonul regular, în etapa a 17-a, când echipa pregătită de Andrei Prepeliţă s-a impus, la limită, 2-1, unicul gol al alb-albaştrilor venind de la Coman, din penalty. Cotată de mulţi drept una dintre principalele favorite la promovarea directă în Superligă, Gloria Buzău a profitat de pauza compe­ti­ţio­nală prilejuită de acţiunile echipelor naţionale şi a efectuat un semi-can­to­nament, la Curtea de Argeş – perioadă de pregătire încheiată cu un amical de lux cu FCSB.

Remiză amicală cu liderul Superligii
Jocul amical, disputat la baza de pre­gătire a liderului din Superligă, s-a în­cheiat la egalitate, scor 1-1, cu cele două goluri marcate în prima repriză. Buzoienii au deschis scorul în minutul 7, printr-un jucător împrumutat chiar de la FCSB, Matei Tănasă. David Miculescu a restabilit egalitatea în minutul 41. Greab – Ferraresso, Dandea, R. Crișan, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – Prejmerean, Ov. Perianu – Val. Dumitrache, Mat. Tănasă, Adi Chică-Roşă (cpt.) a fost „unsprezecele” trimis în teren, iar pe parcurs au mai jucat: R. Zamfir, Nadolu, Brîncoveanu, Al. Fărăgău, Akhmatov, Șteau şi D. Benzar pentru buzoieni. „Au fost patru zile de semi-cantonament benefice pentru noi. O ultimă perioadă în care ne puteam încărca din punct de ve­dere fizic, înaintea unui program foarte solicitant. Am optat pentru acest lucru pentru că e clar că, fizic, nu vom putea lucra prea mult, jucându-se aproape din trei în trei zile. Avem parte de un început de play-off greu, cu două deplasări succesive… prima, la Hunedoara, în faţa unui adversar pu­ternic care a pierdut doar o dată, acasă, în acest sezon. Am vă­zut de ce sunt în stare şi în meciul direct, dar noi avem obiectivul nos­tru şi mergem să câş­tigăm punct sau puncte!”, a prefaţat deplasarea de mâine, an­tre­no­rul Gloriei, Andrei Prepeliţă.

Au învățat din eșec
„Ne va aştepta un meci cu încărcătură, ca de play-off. Asta ne-am dorit, să atragem pu­blicul la stadion, să vedem la lucru cele mai bune echipe din campionat. E, dacă vreţi, un soi de exerciţiu îna­intea meciului de Cupă cu CFR Cluj şi sper să iasă un meci plăcut, cu noi în­vingători la final. Nu cred că sunt prea mult schim­bate datele faţă de meciul pier­dut la Buzău… cred că şi atunci am analizat jocul bine, am plătit însă tribut în­­ce­putului ezitant de meci. De altfel, imediat după aceea, la Reşiţa, CSM a început tare, a marcat repede şi a câştigat jocul. Cred şi sper că am învăţat din acel eşec, i-am văzut şi atunci pe băieţi supăraţi pentru cum am tratat începutul de meci şi cred că sunt dornici acum să demons­treze că pot învinge”, a declarat şi antrenorul nostru, Florin Maxim.
„E primul meci în nocturnă, în cam­pionat, pentru Corvinul. E un eveni­ment şi chiar fac apel către suporteri să fie alături de noi, pentru că ştiu că interesul pentru jocul cu CFR e mare, ştiu că s-au vândut multe bilete, dar vrem să fim, dacă se poate, la fel de mulţi pe stadion şi pentru jocul de mâine. Să fie o atmosferă frumoasă, pentru că îi va ajuta, în mod cert, pe băieţi. Vreu să spun, din capul locului, că nu suntem doar cu capul la meciul cu CFR. Am fost în aceeaşi situaţie şi înaintea partidei cu Sepsi, jucasem la Metaloglobus, un meci care ne în­tinsese la maximum, cum se spune, apoi am venit la Hunedoara şi am câştigat cu 1-0. Băieţii sunt conectaţi la ce au de făcut în campionat, apoi ne vom focusa doar pe jocul din Cupa României”, a mai completat an­tre­norul nostru.
Tichetele de acces la meciul de mâine costă 20 de lei şi se pot achiziţiona de la casele de bilete de la tribuna mare şi la casieria ştrandului municipal, zilnic, între 10:00 şi 17:00 şi între 10:00 şi 19:00 în ziua meciului. Partida va fi trans­misă, în direct, pe Digisport şi Prima Sport.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago