Deputatul PSD Ilie Toma, către ministrul Energiei: Aţi reuşit „performanţa” să promovaţi spălatul la lighean pentru 22.000 de deveni

Adriana Năstase

Deputatul PSD Hunedoara, Ilie Toma, l-a acuzat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că a reuşit „performanţa” să promoveze „spă­latul la lighean” pentru 22.000 de oa­meni din Deva şi că a închis şcolile din cau­za frigului.

„Nu aveţi soluţii”
„Domnule ministru, în acord cu interesele coaliţiei PNL USR aţi închis rapid termo­cen­trala de la Mintia. (…) Aţi anunţat la în­ce­putul anului închiderea unor grupuri ener­getice şi ale unor exploatări miniere, (…) anunţ care a dus la creşterea preţului la energia electrică, PZU, piaţa zilei următoare, cu peste 150 la sută, raportat la ultimii 15 ani pentru aceeaşi perioadă de timp. Este din ce în ce mai clar că aveţi misiunea să în­chideţi Mintia.Consiliul judeţean Hunedoara a solicitat de mai multe ori preluarea ter­mocentralei Mintia în vederea modernizării şi asigurării funcţionării, precum şi a păs­trării tuturor locurilor de muncă, dar dum­nea­voastră aţi refuzat. Nu aţi dat niciun răs­puns în scris la niciuna dintre cele 6 so­li­citări ale CJ Hunedoara, pentru că pregă­teaţi vânzarea termocentralei de la Mintia. Aţi reuşit performanţa să promovaţi spălatul la lighean pentru 22.000 de suflete la Deva şi aţi închis şcolile din cauza frigului. Nu aveţi soluţii nici pentru iarna următoare pen­tru încălzirea devenilor şi instituţiilor publice din Deva. Aţi oprit Mintia într-o perioadă în care preţul energiei ar fi adus profit ter­mo­cen­tralei şi aţi ales să pompaţi milioane de lei în bugetul statului”, a spus parlamentarul de Hunedoara, în plenul Camerei Depu­ta­ţilor, la „Ora Guvernului”, unde a fost pre­zent şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Interese geostrategice”
Toma a adăugat că Ministerul Energiei în­calcă prevederile legale şi duce o politică de vulnerabilizare a sistemului energetic na­ţio­nal prin renunţarea la capacităţile de pro­du­cere a energiei electrice pe bază de com­bustibil fosil, singurele capacităţi care pot opera indiferent de condiţiile climatice.
„Este clar faptul că în spatele acestei po­litici de demolare a termocentralei se as­cund interese geostrategice şi economice din diverse părţi. Termocentrala de la Mintia (…) poate asigura peste 10 la sută din ne­cesarul de energie electrică a României. Nu aţi investit în echipamente de reducere a poluării sau în retehnologizare. (…) Vă cer să opriţi jaful la această termocentrală, vă cer să fiţi alături de hunedoreni, de români, vă cer să conservaţi chiar dacă o închideţi pentru moment.
Trei grupuri energetice sunt funcţionale în acea termocentrală şi două pot fi oricând remediate foarte rapid. Nu opriţi aceste grupuri până nu investiţi şi puneţi celelalte două grupuri în funcţiune”, a mai spus Toma de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Tu vorbesti ma vandutule, ati falinentat Romania timp de 30 de ani si acu aratati cu degetul, escrocule.

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

14 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

14 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

14 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

14 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

14 ore ago