Categories: ActualitateFlash

Deputatul Nistor: „Îi voi chema în Parlament!”

Livia Botici

După ce, cu nici două săptămâni în urmă, MESAGERUL HUNEDOREAN a relevat situaţia locuitorilor din comuna Şoimuş, care în ultima vreme sunt poluaţi masiv şi regulat cu praful provenit de pe haldele de cenuşă ale Termocentralei Mintia, iată că şi deputatul Laurenţiu Nistor, locuitor al comunei amintite, reclamă praful gros care se ridică zilnic din halda de cenuşă şi zgură a Termocentralei Mintia. El şi îl atenţionează pe comisarul Cristian Moldovan, şeful Gărzii de Mediu Hunedoara, că dacă nu ia măsuri pentru stoparea poluării, îl va chema în Parlament pentru a da explicaţii.

Nu răspund la telefon

Sâmbătă dimineaţa, aflându-se acasă, în satul Bejan, deputatul Laurenţiu Nistor a sesizat reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara, reclamând că dinspre halda de cenuşă şi zgură a Termocentralei Mintia s-a ridicat un nor mare de praf, care a împânzit toată zona. Aceştia s-au deplasat imediat la faţa locului, pentru a lua probe, dar abia în această dimineaţă vom şti care a fost concentraţia prafului din aer, fiind necesare 48 de ore pentru efectuarea tuturor testelor. „Dintr-o dată, sâmbătă dimineaţă s-a umplut aerul de praf, era ceva de neimaginat. Am încercat să-l sun şi pe comisarul Cristian Moldovan, de la Garda de Mediu, dar şi pe domnul Cristian Vladu, directorul Termocentralei Mintia, însă nici unul nu mi-a răspuns la telefon. Cum nu am altă alternativă de a discuta cu cei doi, aş dori ca prin intermediul ziarului dumneavoastră să-l atenţionez pe comisarul Cristian Moldovan că, dacă nu va rezolva problema poluării satelor din jurul haldei de cenuşă şi zgură, îl voi chema la Parlament să explice de ce nu ia măsurile prevăzute de lege împotriva termocentralei, având în vedere funcţia pe care o deţine”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, deputatul Laurenţiu Nistor.

Praf, de nu vezi la doi paşi

Locuitorii din apropierea haldei de cenuşă şi zgură a Termocentralei Mintia sunt disperaţi din cauza poluării masive pe care trebuie să o suporte zilnic. „Sâmbătă, atunci când a bătut vântul tare, mă uitam pe geam, şi o parte din satul Bejan nu se mai vedea. Prima dată am crezut că sunt nori de ploaie, dar când colo, era praful de la cenuşa de la Mintia”, spune Mariana Flueraş, din Păuliş. „Vara, mai ales atunci când nu plouă, nu putem să ne uscăm nici măcar hainele afară, este un praf, de nu vezi la doi paşi în faţa ta. Cineva trebuie să ia măsuri, ca să ne scape de poluarea asta de care avem parte în ultima vreme”, declară Viorica Lupaş, locuitoare a satului Bejan.

O altă reclamaţie

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, locuitorii satului Bejan au mai făcut o reclamaţie către APM Hunedoara, care, după testele efectuate, a descoperit o concentraţie a prafului din aer peste limitele maxime admise. Dar, din motive cunoscute de el – dar şi de noi! – până în acest moment, comisarul Cristian Moldovan, şeful Gărzii de Mediu Hunedoara, nu a aplicat Termocentralei Mintia nici o amendă pentru poluarea produsă.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

17 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

17 ore ago