Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, declară răspicat: „Desfiinţarea CEH nu rezolvă o problemă, ci creează altele”

Natalia Bumbac

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor (foto, în dreapta), a afirmat într-o conferinţă de presă că interesele în desfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) transcend competenţele celor implicaţi în administrarea societăţii la nivel local. Acesta a afirmat că direct interesate de încetarea activităţii producătorului de energie sunt companiile concurente, iar principalul scop al acestora ar fi obţinerea certificatelor de CO2, destinate complexului.  

Moştenite de toate Guvernele
„Interesele meschine (n.r. în cazul CEH) sunt foarte mari şi depăşesc sfera noastră de competenţă. La ora actuală, primul concurent care vrea să dispară CEH este OMV Petrom, care doreşte să pună mâna pe certificatele de CO2. Cum vă explicaţi că în Ministerul Energiei astăzi, sunt două doamne în Consiliul de Administraţie al CEH, iar bărbaţii lor sunt directori la OMV Petrom?”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. Acesta a mai afirmat că ambele doamne sunt moştenite de către toate Guvernele, nefiind posibilă înlăturarea lor din funcţii. Laurenţiu Nistor a mai spus că statul va avea mai mult de pierdut dacă va desfiinţa CEH, peste 10.000 de hunedoreni fiind în pericolul de a-şi pierde locurile de muncă.
Prezent la Deva, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (foto, în mijloc) a afirmat că pentru CEH trebuie găsite soluţii viabile care să aibă în vedere în primul rând oamenii şi locurile lor de muncă. Liderul social-democrat a mai spus că nu poţi după trei ani de zile de când a fost înfiinţat, să declari ca ineficientă activitatea CEH şi să-l închizi fără să pui nimic în loc.
„Suntem obligaţi, cei care avem funcţii în statul român, să găsim soluţii pentru oameni. Soluţia există, am demonstrat că se poate, statul român este capabil să explice şi Bruxelles-ului, să găsească soluţii pentru cei care lucrează acolo. (…) Preocuparea noastră sunt oamenii şi locurile de muncă. Dacă nu eşti în stare să generezi locuri de muncă, măcar nu le tăia, pentru că se creează dezechilibre sociale”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor. Valeriu Zgonea a mai spus că prin desfiinţarea CEH, în judeţul Hunedoara se va crea o bombă socială.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Interese meschine are TOATA clasa politica.
    REPETENTA (de 26 de ori) la onestitate si bun simt.

    HUOOOOOOOOOOOOOO.

    RUSINE TUTUROR POLITICIENILOR HUNEDORENI.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago